Nuori Lionel Messi lumosi Xavin jo ensimmäisissä harjoituksissaan: ”En ollut uskoa silmiäni”

© Kuva: Getty Images

Barcelona-legenda Xavi kertoi AS:n haastattelussa, miten 16-vuotias Lionel Messi, seuran nykyinen superstara, teki häneen lähtemättömän vaikutuksen jo ensimmäisissä harjoituksissaan edustusjoukkueen kanssa.

Argentiinalaistähti Messi, 30, liittyi Barcelonan La Masia -akatemiaan 13-vuotiaana ja nousi pikavauhdilla mukaan ykkösjoukkueen treeneihin.

Samaisesta akatemiasta ponnistanut Xavi kertoi, että hän oli kuullut lupaavasta argentiinalaispojasta, mutta oli unohtanut tämän nimen. Messi osoitti kuitenkin jo ensimmäisestä päivästä lähtien, että hänen nimensä on parempi laittaa muistiin.

– Minulle oli kerrottu tästä argentiinalaisesta pojasta, joka oli tekemässä läpimurtoaan ja oli erittäin hyvä. Minulle kerrottiin hänen nimensäkin, mutta olin unohtanut sen.

– Kun näin hänet harjoituksissa, niin ymmärsin, minkä takia hänestä puhuttiin.

– Meillä oli käytössä harjoite, jossa pelaajat haastoivat Lillian Thuramin ja Carles Puyolin yksi vastaan yksi -tilanteissa… Näin, miten Messi haastoi heidät, enkä ollut uskoa silmiäni.

– Ajattelin, että ”uskomatonta! Tuossa tuo 16-vuotias poika pujottelee ammattilaispuolustajien, maajoukkuepelaajien ohi”.

– Hänestä näki jo silloin, että hän oli erilainen. On selvää, että hänellä on synnynnäinen kyky ohittaa vastustajia. Hän on nopea, hän tekee maaleja, hän osaa syöttää ja laukoa. Hän on uskomaton.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.