Suomalaisen jalkapalloilun superlupauksella Emmaliina Tulkilla on meneillään hieno vuosi. Tulkki siirtyi kesällä Tampereen Ilveksestä ammattilaiseksi Linköpingiin, jonka riveissä hän on päässyt pelaamaan niin Damallsvenskania kuin Mestarien liigaa.

Ruotsin sarjakausi päättyi Linköpingin mestaruusjuhliin, ja kotipuolessa Tampereella seurasi seuraava kunnianosoitus. 17-vuotias Tulkki valittiin nimittäin ylivoimaisella äänivyöryllä Tampereen Vuoden urheilijaksi Tamperelaisen lukijaäänestyksessä.

Tulkki kahmi annetuista äänistä peräti 41 %. Toiseksi äänestyksessä sijoittui Ilveksen miesten veikkausliigajoukkue, jonka ääniosuus oli 27 %. Kannatetuin yksilöurheilija oli nyrkkeilyn olympiamitalisti Mira Potkonen, jonka äänisaalis oli 6 %. Jääkiekon suomenmestarijoukkue Tappara sekä NHL-tähdet Patrik Laine ja Aleksander Barkov Jr. jäivät kauas taakse.

Emmaliina Tulkki debytoi Naisten liigassa Ilveksen paidassa 15-vuotiaana ja teki heti ensimmäisessä pelissään ottelun voittomaalin. Hänestä tuli samalla ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt naisten liigapelaaja.

Debyyttitaika jatkui myös Ruotsissa, jossa Tulkki teki maalin sekä liiga- että cup-debyytissään.

 

 

 

Äänestyksen tulokset:

1. Emmaliina Tulkki, 5 325 ääntä (41% annetuista äänistä)
2. Ilves, miehet jalkapallo, 3 591 ääntä (27%)
3. Manse PP, naiset pesäpallo, 1 845 ääntä (14%)
4. Mira Potkonen, nyrkkeily, 786 ääntä (6%)
5. Venla Harju, suunnistus, 750 ääntä (6%)
6. Tappara, miehet jääkiekko, 402 ääntä (3%)
7. Oma ehdokas, 111 ääntä (1%)
8. Classic, salibandy, 68 ääntä (1%)
9. Patrik Laine, jääkiekko, 55 ääntä (0%)
10. Minetit, voimistelu, 41 ääntä (0%)
11. Marika Hara, pyöräsuunnistus, 41 ääntä (0%)
12. Tampereen Pyrintö, suunnistus, 34 ääntä (0%)
13. Aleksander Barkov Junior, jääkiekko, 33 ääntä (0%)
14. Lotta Harala, yleisurheilu, 26 ääntä (0%)

Tamperelaisen juttu löytyy täältä.