West Ham United kertoi maanantaina tiedotteesaan, että seuran edustusjoukkueen manageri Slaven Bilic ja hänen taustajoukkonsa on vapautettu tehtävistään.

Bilicin viimeiseksi otteluksi jäi lauantain 1-4-tappio Liverpoolille.

Kroatialaisvalmentaja hyppäsi West Hamin puikkoihin kesällä 2015 ja johdatti joukkueen ensimmäisellä kaudellaan Valioliigassa seitsemänneksi. Viime kevääksi sijoitus putosi heikohkon kauden jälkeen neljä pykälää, ja kuluvalla sesongilla West Hamin kone ei ole lähtenyt kunnolla käyntiin ollenkaan.

West Ham on onnistunut voittamaan kauden 11 sarjaottelusta vain kaksi, ja joukkue on taulukon häntäpäässä sijalla 18.

Lontoolaisseura kertoi tiedotteessaan, että se pyrkii nimeämään Bilicin seuraajan lähipäivinä. Brittimediassa West Hamin seuraavaksi manageriksi on povattu Evertonin ja Manchester Unitedin entistä käskyttäjää David Moyesia, joka myönsi itsekin, että hän on kiinnostunut paikasta.

– Olen aina sanonut, että haluaisin palata seuravalmennukseen. Jos sopiva tilaisuus tulee eteen, niin olen kiinnostunut, kertoi Moyes Bein Sportsin haastattelussa.

Viime kaudella Sunderlandia luotsanneelta Moyesilta kysyttiin suoraan, olisiko hän kiinnostunut West Hamin valmentamisesta.

– Olen kiinnostunut, mutta tällä hetkellä se paikka ei ole vapautunut. Tiedän, mitä Slaven varmasti käy tällä hetkellä läpi, sanoi Moyes sunnuntaina.