Simo Valakarin luotsaama Tromsö parhaassa iskussa viiteen vuoteen: ”Sitä saa mitä ansaitsee”

© Kuva: Juha Tamminen

Tromsö otti sunnuntaina maukkaan voiton Sogndalista ja vankisti asemaansa Norjan pääsarjassa. Päävalmentaja Simo Valakari on saanut Tromsön todelliseen lentoon, sillä edellisen kerran seura on voittanut kolme ottelua putkeen viisi vuotta sitten.

Tromsö oli putoamassa, kun Valakari siirtyi seuran päävalmentajaksi. Kuin ihmeen kaupalla Valakari on saanut Tromsön pelaamaan paremmin kuin moneen vuoteen. Lisäksi sarjapaikka on tällä hetkellä todella lähellä ja omissa käsissä, kun kaksi ottelua on sarjaa jäljellä.

– Me tarvitsimme sitä. Pojat olivat todella harmissaan siitä tilanteesta, missä seura oli, kun saavuin. Mutta he tekivät töitä ja nostivat seuran pois siitä kolosta, missä se oli. Kova työ ja suunnitelmassa pysyminen on mahdollistanut tämän. Meillä oli tuuriakin tänään (sunnuntain ottelussa), mutta lopulta, sitä saa, mitä ansaitsee, ja me todella ansaitsimme tämän, Valakari sanoi Aftenpostenille.

Tromsöllä on vielä mahdollisuus nousta loppupisteissä 40 pisteeseen. Tällä hetkellä 40 pisteellä oltaisiin sarjassa kuudentena. Niin korkealle Tromsö ei sarjataulukossa nouse, mutta kahdella voitolla se voi nousta vielä selkeästi keskikastiin. Se olisi todella kova suoritus joukkueelta ja päävalmentaja Valakarilta.

Tromsö tarvitsee vielä yhden pisteen kahdesta jäljellä olevasta ottelusta selvitäkseen suoralta putoamiselta. Kahdella pisteellä Tromsö varmistaa sarjapaikan ensi kaudeksi.

Helppoja pelejä Tromsöllä ei ole edessä, sillä seuraavaksi se kohtaa kolmantena sarjassa olevan ja euro-paikoista kynsin ja hampain taistelevan Sarpsborg 08:n. Päätöskierroksella vastaan tulee vieraskentällä viidentenä tällä hetkellä majaileva ja myös euro-paikoista kamppaileva Brann.