VPS tiedotti lauantaina uusista valmentajakuvioistaan. Portugalilainen Ricardo Duarte liittyy Vepsun valmennusryhmään, kun taas Jani Sarajärvi jättää seuran sopimuksen umpeuduttua.

Duarte on kuulunut aiemmin muun muassa Portugalin pääsarjassa pelaavan Vitória FC:n valmennusryhmään, jonka lisäksi hän on kouluttanut huippuvalmentajia Lissabonin yliopistossa.

– Hän tuo taas erilaista taitoa meidän tiimiimme. Hän on tutkinut jalkapalloa pitkään ja pääsee taas käytännön toteuttamiseen kiinni Vepsussa. Olen sanonut aiemminkin, että haluan, että VPS:n valmennusryhmässä on tietyillä osa-alueilla minua pätevämpiä kavereita ja näin tulee jatkossakin olemaan. Sillä tavalla opimme toisiltamme parhaiten. Ricardon kautta pelaamiseemme tulee varmasti uusia tuulia, päävalmentajana pysyvä Petri Vuorinen kertoi seuran nettisivuilla.

Sarajärvi nousi parissa vuodessa Vuorisen aisaparina suomalaisen jalkapallon valmentajaeliittiin. Miehelle olisi ollut varmasti ottajia Suomessa, mutta näillä näkymin Sarajärvi lähtee ulkomaille.

– Mitään varmaa minulla ei ole tiedossa tulevaan, vaan lähden etsimään ulkomailta töitä. Mikäli töitä ei saman tien löydy, aloitan varmasti gradun tekemistä Lissabonin yliopistolle (jalkapallovalmentamisen laitos).

– On vaikea sanoa mikä ulkomaissa vetoaa, mutta jotenkin se palo oppia lisää jalkapallosta ja kulttuurista on niin vahva, että haluan sen vielä kokea. Ajattelin, että nyt se on tehtävä, jos meinaa, Sarajärvi kertoi.