Glasgow Celtic koki sunnuntaina ensimmäisen tappionsa Skotlannin kentillä yli puoleentoista vuoteen (uutinen). Jottei moinen työtapaturma pääsisi toistumaan, on Celtic vahvistamassa puolustustaan kokeneella bundesliigapelaajalla tammikuun siirtoikkunassa.

RB Leipzigin keskuspuolustaja Marvin Compper lensi tiistaina Skotlantiin lääkärintarkastusta varten, ja sopimuksen synty näyttää hyvin todennäköiseltä.

– Sopimus ei ole vielä valmis, joten en halua puhua siitä kovin paljon, Celticin apulaisvalmentaja Chris Davies totesi BBC:lle, mutta suostui silti kommentoimaan pelaajaa.

– Compper sopii siihen profiiliin, mitä topparilta haluamme. Hän on tottunut samanlaiseen pelitapaan Leipzigissa ja muissakin joukkueissaan.

32-vuotias Compper on pelannut Bundesliigaa Borussia Mönchengladbachissa, Hoffenheimissa ja nyt viimeksi RB Leipzigissa. Hän käväisi myös Serie A:n Fiorentinassa vuosina 2013-2014. Vuonna 2008 Compper pääsi pelaamaan Saksan paidassa yhden A-maaottelunkin.

Syy haluun vaihtaa maisemaa on se, että tällä kaudella Compperin minuutit Leipzigissa ovat jääneet erittäin vähäisiksi. Peliaikaa on herunut syksyn aikana vain kahdessa bundesliigapelissä sekä yhdessä Mestarien liigan ottelussa. Kaikkiaan Compper on pelannut uransa aikana 195 bundesliigaottelua.