HIFK:lle tärkeä jatkosopimus: ”Toivon selkeyttä omaan rooliin”

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK tiedotti tehneensä vuoden mittaisen jatkosopimuksen monipuolisen ja kokoneen Esa Terävän, 30, kanssa. Seura kertoi asiasta nettisivuillaan.

Terävä on edustanut HIFK:ta viimeiset viisi kautta ja kapteeninakin pelannut keskikenttäpelaaja oli nostamassa seuraa Veikkausliigaan vuonna 2014.

– ”Eski” on henkisesti erittäin vahva joukkuepelaaja ja esimerkillinen pelaaja, joka vaatii itseltään paljon asettaen aina joukkueen edun oman itsensä edelle. Hän kantaa vastuunsa heikkoinakin hetkinä, eikä tee itsestään numeroa, vaikka usein onkin ratkaisevissa rooleissa menestyksen suhteen. Eski on elämänarvoiltaan ylipäätänsä esimerkillinen henkilö, IFK:n tuore päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi.

Terävä kertoi, ettei päätös ollut helppo.

– Päätös jatkamisesta ei ollut helppo, mutta se oli jossain määrin kuitenkin itsestäänselvä. Ei siinä kauan mennyt, kun hävityn karsintasarjan jälkeen jo niin sanotun ydinryhmän kanssa kaavailtiin ensi kauden jengiä ja kyseltiin, ketkä kaikki ovat mukana talkoissa. Oma näkemys keskustelusta oli, että tätä en voi missään nimessä jättää välistä.

– Niinkuin sanottu, niin Helsingin IFK on niin hieno seura, että sen kuuluisi olla pääsarjassa. Me kerran se sinne nostettiin, ja nyt tehdään kaikkemme, että saadaan epäonnistumisen jälkeen kiillotettua kilpi ja joukkue takaisin sinne minne se kuuluu, Terävä kertoi.

Terävä on pelannut IFK:ssa useammalla eri pelipaikalla. Mies kuitenkin toivoo, että ensi kaudella rooli olisi selkeämpi kuin aiempina vuosina.

– Toivon myös ”Temalta” (Kankkunen) selkeyttä omaan rooliin ja sitä, että pääsisin pelaamaan omaa pelipaikkaa. Tämän lisäksi tarkoituksena ja pyrkimyksenä on ottaa isoa roolia kopissa ja kentällä myös sillä henkisellä puolella.


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!