HIFK pestasi uudeksi päävalmentajakseen viime kaudella HIFK:n A-junioreita ja kakkosjoukkuetta luotsanneen Teemu Kankkusen, lue uutinen. Kankkusen valintaa voidaan pitää seuralta luontevana ratkaisuna.

SuomiFutis uutisoi viime maanantaina, että viime metreille asti vahvana ehdokkaana oli myös Suomen A-maajoukkueen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen. IFK:n toimitusjohtaja Tero Korhonen ei kommentoinut Paatelaista tai muitakaan ehdokkaita. Päätös Kankkusen pestaamisesta tehtiin Korhosen mukaan kaksi päivää sitten.

– En halua kommentoida mitenkään hakuprosessiin osallistuneita valmentajia. Kunnioitan heidän identiteettiä. He saavat itse tulla julki, jos haluavat. Kaikki hakijat, jotka olivat tässä loppumetreillä mukana, olivat erittäin hyviä ja kokeneita valmentajia. Me valitsemme meille sopivimman vaihtoehdon, Korhonen kertoi SuomiFutis-sivustolle.

Kankkusella on pitkä tausta HIFK:ssa. Hän työskenteli Jani Honkavaaran aisaparina pitkään nostaen IFK:n aina Kakkosesta Veikkausliigaan asti. Kankkunen tuntee hyvin seuran junioripelaajat ja myös viime kauden edustusjoukkueen pelaajat.

– Otimme sellaisen valmentajan, joka tuntee kaikki junnut ja edarin pelaajat. Teemu on osoittanut, että hän on hyvä valmentaja ja viime vuonna hän menestyi hyvin, Korhonen perusteli.

Hakijoilla palkkamaltti

Tietojemme mukaan Paatelaisen palkkapyyntö olisi ollut maltillinen ja vastannut Veikkausliigan alemman keskitason valmentajapalkkaa. Korhosen mukaan hakijat ymmärsivät Ykkösessä pelaamisen realiteetit. Kankkusen valintaa Korhonen ei kuitenkaan lähtenyt perustelemaan talouteen vedoten.

– Kaikilla (hakijoilla) oli jonkunlainen palkkamaltti. Ymmärrettiin, että on ykkösdivisioonasta kysymys. Kankkunen on täysipäiväinen palkollinen, eikä talous tässä päätöksessä painanut ollenkaan, Korhonen sanoi.

Korhosen mukaan IFK haluaa nousta takaisin Veikkausliigaan, mutta seurassa halutaan silti edetä maltillisesti. Tällä hetkellä IFK:lla on kasassa vasta neljä pelaajasopimusta, joten joukkueen rakentamisessa tulee kiire, kun jo tammikuussa alkaa Suomen Cupin lohkovaihe.

– Totta kai tässä on kiire. Ja nimenomaan toiminnallinen kiire, että ehditään tavata tarpeellinen määrä pelaajia ja jutella kaikkien kanssa. Emme halua silti hosua, että tekisimme 20 sopimusta juuri ennen Suomen cupin alkamista ja sitten mietittäisiin jälkikäteen, että oliko ne nyt oikeita pelimiehiä.

– Tammi-helmikuussa varmaan nähdään mikä on meidän taso ja mikä on Ykkösen muiden joukkueiden taso. Uskon, että löydämme aika hyvän rosterin jo hyvinkin nopeasti. Teemulla alkaa tänään iso duuni kerätä ne oikeat palikat. Ykkösessä on vain yksi joukkue Helsingistä ja Klubi 04, joten pelaajia kyllä on, Korhonen totesi.

Ykkönen realismia

Joulukuun puolivälissä jaetaan lisenssit Veikkausliigaan ja Ykköseen. Mikäli IFK saa Ykkösen lisenssin, joukkue tulee pelaamaan joko Pallokentällä tai Oulunkylässä. Brahen kenttä ei ole mahdollinen. Näillä näkymin IFK on saamassa lisenssin Ykköseen.

Korhonen kertoi, että Ykkösessä IFK tulee pärjäämään taloudellisesti, mutta mikäli paikka Veikkausliigasta jostain syystä aukeaisi kabinettien kautta, tarvitsisi seura lisärahoitusta. Hiljattain päättynyt osakeanti tuotti lopulta 158 000 euroa ja niillä varoilla on tarkoitus tehostaa päivittäistä työntekoa.

– Ei niillä vielä pilvilinnoja rakenneta, eikä kivaitaloja osteta, mutta se antaa meille työrauhaa, Korhen kertoi.

Pelaajabudjetti tulee olemaan maltillinen. Korhosen mukaan seura haluaa silti antaa tarvittavat eväät Kankkuselle ja uskoo, että siihen myös pystytään.