HIFK nimesi uuden päävalmentajan – Mixu Paatelainen putosi kalkkiviivoilla pois

© Kuva: HIFK Fotboll

HIFK kertoi maanantaina lehdistötilaisuudessa, että Teemu Kankkunen on seuran uusi päävalmentaja yksivuotisella sopimuksella.

SuomiFutis-sivusto uutisoi aiemmin omiin lähteisiin vedoten, että HIFK oli kiinnostunut Suomen A-maajoukkueen entisen päävalmentajan Mixu Paatelaisen palkkaamisesta.

HIFK kävi pitkään keskusteluja Paatelaisen kanssa, mutta viime viikolla seura päätti tehdä taloudellisesti kevyemmän ratkaisun. SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan Paatelaisen palkkapyyntö oli maltillinen ja vastasi Veikkausliigan alemman keskitason valmentajapalkkaa.

Lue toimitusjohtaja Tero Korhosen perustelut valinnalle ja mietteet yleisemmin HIFK:n tilanteesta tästä linkistä.

Kankkunen kuului HIFK:n edustusjoukkueen valmennusryhmään vuosina 2010-2015. Yhteistyö päävalmentaja Jani Honkavaaran kanssa toi kolme sarjanousua huipentuen Veikkausliigan seitsemänteen sijaan kaudella 2015. Kahden viimeisen kauden ajan Kankkunen on toiminut HIFK:n A-poikien päävalmentajana, tuloksena tähtirintojen parhaat juniorisaavutukset sitten 1970-luvun: neljäs sija 2016 ja SM-pronssia 2017.

Tänä vuonna Kankkunen valmensi lisäksi Kolmosessa pelannutta seuran kakkosjoukkuetta HIFK/2:ta, joka 15 peräkkäisen voiton siivittämänä nousi Kakkoseen kaudeksi 2018. Näin HIFK:lla on ensimmäistä kertaa kaksi miesten joukkuetta liiton sarjoissa yhtä aikaa.

– Hyvillä mielin otan tämän kunnian vastaan, kommentoi Kankkunen tuoretta edustusjoukkueen päävalmentajasopimustaan.

– Ensi kauden valmistelut ovat tässä vaiheessa toki vielä alkutekijöissään, mutta itselläni on vahva luottamus siihen että se pelaajarunko jonka haluan jatkavan, on myös IFK:n paidassa jatkamassa. Eli pelaajat, jotka ovat pitkään olleet IFK:ssa suurella sydämellä mukana ja jotka itsellenikin ovat vuosien varrelta tuttuja.

– Lisäksi meillä on junioripuolella hyviä pelaajia, joiden kanssa olen pari viime vuotta työskennellyt ja jotka ovat valmiina astumaan isompiin saappaisiin. Nuoret jäivät viime kaudella edustusjoukkueessa aika pieneen rooliin, joten heidän on nyt aika ottaa se seuraava askel urallaan.

– Vanha pelaajarunko ja nuoret pelaajat muodostavat yhdessä hyvän paketin, jonka ympärille kokonaisuutta lähdetään rakentamaan. Lisäksi yhteistyö sekä Kakkosessa pelaavan kakkosjoukkueen että A-poikien kanssa on tarkoitus pitää tiiviinä tulevalla kaudella.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.