Todellinen yllätysnimi nousemassa HIFK:n päävalmentajaksi – seura kiinnostunut Mixu Paatelaisesta!

© Kuva: Juha Tamminen

HIFK yrittää ryminällä takaisin Veikkausliigaan. Suureen pettymykseen, eli putoamiseen, päättynyt viime kausi yritetään kuitata nopeasti. HIFK haluaa markkinoilta korkean profiilin valmentajan viemään HIFK takaisin pääsarjaan. Vaihtoehdoksi on SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan vahvistunut entinen A-maajoukkueluotsi Mixu Paatelainen.

HIFK:n odotettiin tiedottavan uudesta valmennuksesta jo pian kauden päättymisen jälkeen, mutta seurassa on ilmeisesti otettu aikalisä. Seuran taloudellisesti haastavasta tilanteesta on julkisuudessa huhuiltu, mutta Paatelaisen pestaus voisi mahtua SuomiFutiksen tietojen mukaan budjettiin. Paatelainen olisi tiettävästi valmis harkitsemaan tehtävää sen mielenkiinnon vuoksi ja myös siksi, että Paatelaisella on pitkä side HIFK:n toimintaan – hänen isänsä Matti Paatelainen kuului HIFK:n tähtipelaajiin 1970-luvun alussa. Myös Mixu on tiettävästi seurannut HIFK:n tekemistä tarkasti.

Paatelainen toisi mukanaan runsaasti kokemusta ja kansainvälisiä kontakteja. Hän on viime aikoina toiminut media-asiantuntijatehtäviensä lisäksi UEFAn Technical Groupissa, joka tarkkailee ja analysoi mm. Mestarien liigaa, Eurooppa Liigaa ja lopputurnauksia. Paatelaisen lisäksi esimerkiksi Sir Alex Ferguson on ryhmän jäsen.

Suomalaiset jalkapallon seuraajat pääosin toivovat HIFK:n pikaista paluuta Veikkausliigaan jo pelkästään Stadin derbyjen vuoksi. HIFK toi selvästi lisäväriä kolmena viime kautena, eikä Paatelaisen johtama HIFK varmasti jättäisi kylmäksi. Kun Paatelainen valmensi edellisen kerran Veikkausliigasssa, tuloksena oli TPS:n pronssimitalit ja paikka eurokentille.

HIFK:n odotetaan kertovan valmentajaratkaisustaan lähiviikkoina. Seuran päävalmentajana viime kaudella työskennellyt Antti Muurinen siirtyy HJK:hon auttamaan nuoria valmentajia, lue lisää tästä.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.