Joukkueen kapteeni vertasi suomalaissensaatiota Patrick Vieiraan: ”Hän saa aina jalan väliin”

© Kuva: Juha Tamminen

Nyt jo voi sanoa, että suomalainen keskikenttäpelaaja Glen Kamara teki oikean ratkaisun, kun jätti Arsenalin akatemian taaksensa ja siirtyi Skotlannin Valioliigaan täksi kaudeksi. Kamara, 22, on ollut yksi Skotlannin liigan parhaista hankinnoista viime kesänä.

Kamara on pelannut Dundee FC:n keskikentällä jokaisessa sarjaottelussa avauskokoonpanossa. Viimeisessä yhdeksässä pelissä Kamara on pelannut täydet minuutit. Kamara pelaa Dundeen pelijärjestelmässä keskikentän pohjalla tukien keskuspuolustajia.

– Hän on tarpeeksi pitkä kaveri, veikkaisin, mutta ennen kaikkea hänellä on ulottuvat raajat, jotka yltävät pidemmälle kuin muilla. Hän aina saa jalan väliin. En haluaisi verrata häntä Patrick Vieiran tyyppiseen pelaajaan, mutta hän on tietyllä tapaa sellainen, koska on todella ulottuva. Hän tuntuu aina ylettyvän palloon, vaikka et uskoisi, että hän siihen yltäisi, Dundee FC:n kapteeni Darren O’Dea kehui suomalaista joukkuetoveriaan.

Lue lisää Kamarasta tästä linkistä.

Kehut eivät ole tuulesta temmattuja. Kamara on ollut tällä kaudella kahdeksanneksi paras pelaaja puolustaessa kaksinkamppailuissa. Lisäksi hänellä on koko sarjan toiseksi eniten syötönkatkoja.

Kamara on ollut ehdottomasti Dundeen yksi valovoimaisimmista pelaajista tällä kaudella. Varsinkin kun muu joukkue on kyntänyt ajoittain pahasti, Kamara on aina pelannut omalla hyvällä tasollaan.

Dundeella voi olla täysi työ pitää Kamara kauden jälkeen vielä seurassa, vaikka suomalaispelaajan sopimus on voimassa vuoteen 2021. Kapteeni O’Dean mukaan Kamaralla on vielä valoisa tulevaisuus edessään.

– Jos saisi kasata erilaisista ominaisuuksista keskikenttäpelaajan, se ei olisi kaukana hänestä. Pelaaja, joka pystyy olla aggressiivinen, voittaa pallon, ja toisaalta pystyy pelaamaan pallon kanssa. Meillä on kaksi tai kolme sellaista pelaajaa, jotka pystyvät pelaamaan huipputasolla ja hän on yksi heistä, O’Dea totesi.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.