Kasvattajaseura kieltäytyy palkkaamasta joukkoraiskauksesta tuomittua brassitähteä: ”Ajateltava seuran imagoa”

© Kuva: Getty Images

100 A-maaottelua ja kahdet MM-kisat (2006 ja 2010) pelannut Robinho on saanut tuntea nahoissaan ensimmäiset seuraukset vakavasta rikoksestaan. 33-vuotias brasilialainen tuomittiin joitain viikkoa sitten yhdeksäksi vuodeksi vankeuteen nuoren albanialaisnaisen vuonna 2013 tapahtuneesta joukkoraiskauksesta.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen, ja Robinho aikoo siitä valittaa. Joka tapauksessa se on jo selvää, että pelaaja saa unohtaa suunnitelmansa paluustaan kasvattaseuraansa Santosiin. Muun muassa Real Madridissa, AC Milanissa ja Manchester Cityssä pelanneen Robinhon paluusta Santosiin on puhuttu jo kuukausien ajan.

– Toivon, että Robinho on syytön, mutta sillä ei ole nyt mitään tekemistä hänen palkkaamisensa kanssa. Hän ei ole tutkallamme. Kenties tulevaisuudessa hän voi tehdä meille hyvän ehdotuksen, mutta nyt emme neuvottele, Santosin tuore puheenjohtaja José Carlos Peres sanoi ESPN:n haastattelussa.

– Robinho ei sovi profiililtaan uuteen Santosiin. Santos haluaa hyvän imagon Brasiliassa ja Brasilian ulkopuolella, ilman selkkauksia. Emme voi vaihtaa seuramme arvoja.

– En ole luvannut Robinholle mitään. Hän on idoli, mutta tämä asia käsitellään Italiassa. Robinhon täytyy puolustaa itseään, ja jos hän on syyllinen, hänen täytyy maksaa tekojensa seuraukset.

Samassa Santosin imagonkiillotuskampanjassa Peres toteaa, että seura pyrkii houkuttelemaan enemmän naisia stadioninsa lehtereille.

– Emme halua minkään vahingoittavan Santosin mainetta, ja haluamme lisää naisia stadioneille. Emme hylkää Robinhoa, vaan hän saa puolustaa itseään.

– Ovemme ovat auki Robinhon vierailulle, mutta Santosin imagon pitää kohentua. Seuran imagon suhteen emme ota mitään riskejä.

Oikeusprosessi voi tiettävästi venyä vielä vuosien ajan. Robinhon asianajaja Marisa Alija on optimistinen edustettavansa tilanteen suhteen.

– Luotamme oikeuslaitokseen. Robinhon syyttömyydestä on lukemattomia todisteita, Alija toteaa.

Lähde: AS


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.