Pep Guardiola puolustaa kohuttua ME-siirtoa – ”Kyse on pelaajasta, ei rahasta”

© Kuva: Getty Images

Virgil van Dijkin puolustajien maailmanennätyssiirto Southamptonista Liverpooliin on ollut viime aikoina kaikkien huulilla. Reds pulitti hollantilaistopparista valtavan vajaan 85 miljoonan euron siirtokorvauksen (uutinen).

Van Dijkin hinnasta on oltu montaa mieltä. Manchester City -luotsi Pep Guardiolan mukaan mies voi kuitenkin osoittautua Liverpoolille yllättävänkin edulliseksi.

– Kyse on pelaajasta, ei rahasta. Tiedän Liverpoolin napanneen uskomattoman pelaajan. Van Dijk on poikkeuksellinen toppari. Joskus halvemmat pelaajat ovat kalliimpia. Jos hän pelaa kuusi, seitsemän tai kahdeksan vuotta korkealla tasolla hän on halpa hankinta. Jos hän ei pelaa hyvin, hän tulee tulemaan kalliiksi, Guardiola kommentoi lehdistötilaisuudessa.

Guardiola tavoitteli itsekin van Dijkiä ennen Liverpool-siirron varmistumista. Espanjalainen nostaa hollantilaiseen verrattavan esimerkin Cityyn kesällä 2016 hankkimastaan John Stonesista.

– Stonesia sanottiin hänen saapuessaan kalliiksi. Nyt hänet nähdään halpana hankintana. Arvo riippuu vain siitä, mitä tapahtuu kentällä.


Lunasta 50€ ilmaisveto Mestarien liigaan!

  1. Avaa pelitili Betssonille alapuolen napista.
  2. Talleta ja saat 50€ ilmaisvedon Mestarien liigan peleihin.
  3. Laita vetoa sisään ja nauti peleistä!