© Kuva: Getty Images

Ruotsalaiselta suurseuralta terveiset satavuotiaalle Suomelle: ”Kiitos Suomi”

Ruotsalainen suurseura AIK onnitteli satavuotiasta Suomea keskiviikkona itsenäisyyspäivän johdosta. AIK:n tiedotteessa nostettiin suomalaisia pelaajia, jotka ovat edustaneet AIK:ta.

Tiedote otsikoitiin komeasti suomen kielellä ”Kiitos Suomi”. AIK:ssa on pelannut miesten puolella 12 suomalaispelaajaa ja naisten puolella on myös ollut suomalaisia pelaajia. Ensimmäinen suomalainen AIK:ssa oli Tom Källström, joka tuli AIK:hon vuonna 1976.

Tiedotteen mukaan ehkä tunnetuin suomalainen AIK:ssa on vuosina 1979-1984 seuraa edustanut Jyrki Nieminen. Hänestä tuli jopa tietynlainen kulttipelaaja seurassa. Niminen oli nimittäin vuonna 1983 tärkeä pelaaja joukkueessa, joka nousi ykkösdivisioonasta takaisin pääsarjaan.

Niemisen ja Källströmin lisäksi AIK:ssa ovat pelanneet suomalaisista Atik Ismail (1980), Kari Virtanen (1983-85), Jari Niinimäki (1986), Esa Pekonen (1987-89), Jari Hudd (1987-89), Jarmo Saastamoinen (1995), Tomi Maanoja (2008-10), Eero Markkanen (2013-14, 2016-), Sauli Väisänen (2014-17) ja viimeisenä kesällä RoPS:sta AIK:hon siirtynyt Robert Taylor.

Suomalaisia naispelaajia AIK:ssa ovat olleet muun muassa Maija Saari, Laura Kalmari Österberg, Jessica Julin, Essi Sainio ja Sanna Valkonen.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen täältä.

SEURAA MEITÄ MYÖS SOMESSA!
InstagramissaFacebookissa, Twitterissä
ja lisää Snapchatissa suomifutis