Sir Alex Ferguson kertoi tunteikkaimman muiston Cristiano Ronaldosta: ”Se oli sulaa hulluutta”

© Kuva: Getty Images

Sir Alex Fergusonia pidetään tietynlaisena oppi-isänä Real Madridissa nykyisin pelaavalle Cristiano Ronaldolle. Ferguson löysi Ronaldon ja toi hänet Manchester Unitediin vuonna 2003. Loppu on historiaa.

Ronaldo valittiin viidettä kertaa viime viikolla maailman parhaaksi jalkapalloilijaksi. Ferguson muisteli France Footballin haastattelussa ikimuistoisinta hetkeä, jonka hän sai viettää Unitedissa Ronaldon kanssa.

Mikä on tunteikkain muisto Cristiano Ronaldosta?

– Niitä on useampia. Muistan hänen pelinsä Fulhamia vastaan vuonna 2007. Se on vaikea paikka voittaa, pieni kenttä, täysi stadion ja hurja tunnelma. Kahdeksan minuuttia ennen loppua (toim. huom. kolme minuuttia ennen loppua) Cristiano sai pallon noin puolessa kentässä. Hän ohitti kolme palaajaa ja teki maalin. Se oli erityistä, koska kenttä on melko kapea, joten olet automaattisesti lähellä sivurajaa. Cristiano juoksi tuulettamaan Gaby (Gabriel) Heinzen luo ja muu valmennusryhmä kaatui, Ferguson muisteli.

Myös Ferguson juhli maalia riemulla, vaikkakin hieman muita rauhallisemmin.

– Olimme kaikki siellä juhlimassa, mutta en hyppiny. Olen liian vanha siihen. Mutta se oli tärkeä hetki, koska olimme lähestymässä kauden loppua. 3000 kannattajaa oli pakkautunut pieneen tilaan vieraskatsomossa, ja he menivät täysin villeiksi, kun Ronaldo teki maalin. Se oli sulaa hulluutta, Ferguson jatkoi.

Lähde: getfootballnewsfrance.com