Lapin seurat halusivat heinäkuisen ”Keskiyön auringon derbyn” – Veikkausliigalle ei idea kelvannut

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan kauden 2018 otteluohjelma julkaistiin eilen (uutinen). Uusi kausi alkaa 7.4. jalkapalloyleisön toiveen mukaisesti täydellä sarjakierroksella.

Otteluohjelmaa laatiessa on epäilemättä pyritty kuuntelemaan seurojen toiveita, mutta aivan kaikkia pyyntöjä ei luonnollisesti pystytä toteuttamaan. Yksi toive, joka olisi epäilemättä saanut roppakaupalla niin kansallista kuin varmasti kansainvälistäkin huomiota, olisi ollut Lapin seurojen RoPS:n ja PS Kemin yhteinen, heinäkuussa keskiyön auringossa pelattava jänkäderby. Seurat esittivät tätä Veikkausliigan päättäjille, mutta joutuivat pettymään.

Hieno tapahtuma tullee joka tapauksessa syntymään myös juhannusaatonaattona Kemissä pelattavasta Lapin derbystä. Kirsikkana kakussa häilyy mahdollisuus, että ottelun päätteeksi Sauvosaaressa esiintyy maineikas kemiläistaustainen metalliyhtye Sonata Arctica, mikäli PS Kemin kausarihaasteeseen saadaan yli 3 000 kausikorttivarausta.

Muuten sarjaohjelma ei kohtele PS Kemiä erityisen hellästi. Kemi joutuu pelaamaan viisi kuudestatoista kotiottelustaan evakossa Rovaniemellä ja Oulussa, ja pääsee kotoiseen Sauvosaareen vasta 2. kesäkuuta. Heinä-elokuussa Lapin kesän ollessa kukkeimmillaan Kemi pelaa kotikentällä kolme ja vieraissa seitsemän ottelua.

Veikkausliigaa pelataan tulevallakin kaudella kaikkina viikonpäivinä, mutta reilusti yli puolet otteluista on sijoiteltu viikonlopulle. Maanantain ja torstain välisinä päivinä pelataan otteluista noin kolmannes.

Viikonpäivien osalta seurojen toiveet vaihtelevat perinteisesti runsaasti. Joissain seuroissa pidetään lauantaipelejä erityisesti arvossaan, ja joissain muissa halutaan enemmän arkipelejä muun muassa yritysvieraiden takia.

Eniten lauantaipelejä on Hongalla, kymmenen kappaletta, ja vähiten puolestaan RoPS:lla (2). RoPS:n suosituin kotipelipäivä on sunnuntai. Rovaniemellä pelataan sunnuntaina viidesti. KuPS puolestaan pelaa sunnuntaina peräti kahdeksan kotipeliään ja IFK Mariehamn seitsemän.

TPS pelaa eniten perjantaisin, jolloin sillä on kaikkiaan kuusi kotipeliä. Maanantaipelejä on puolestaan eniten FC Lahdella, neljä kappaletta. Vähiten kotipelejä arkipäivisin on Hongalla ja PS Kemillä, jotka pelaavat arkisin vain neljästi.

Stadin derbyjä ei tulevalla kaudella Veikkausliigassa nähdä HIFK:n pudottua sarjasta, mutta tilalle ovat tulleet pääkaupunkiseudun derbyt. Siinä, missä HJK ja HIFK kohtasivat toisensa arkipäivisin, ottavat HJK ja Honka toisistaan mittaa kolmena eri lauantaina.

Turun derbyistä kaksi on puolestaan sijoitettu arkipäiville, mutta kausi saa Turussa räväkän startin, kun heti ensimmäinen Interin kotipeli on TPS:ää vastaan, lauantaina 21.4.

Pohjanmaalaisilla puolestaan kävi derbyjen suhteen hyvin, sillä ne kaikki pelataan kesäkuukausina. Kaksi otteluista pelataan vasta Vaasassa ja Seinäjoella pelattavien alle 19-vuotiaiden EM-kisojen päätyttyä.

Yksi asia on ja pysyy. HJK tekee jo seitsemättä kautta perätysten vain yhden reissun Maarianhaminaan IFK Mariehamnin vieraillessa kahdesti HJK:n kotona Töölössä. Tämän taustalla on ilmeisesti IFK Mariehamnin oma toive.

Muut joukkueet, jotka HJK kohtaa vieraissa vain kerran, ovat RoPS, PS Kemi, SJK, VPS ja Inter Turku. HJK:n matkustuskilometrit ovatkin Veikkausliigan vähäisimmät.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.