Philippe Coutinhon entinen valmentaja, nykyään Newcastlea Valioliigassa luotsaava Rafael Benítez kertoo Mundo Deportivon haastattelussa, että hän näki brassitaiturin valtavan potentiaalin tämän ollessa vasta 18-vuotias.

Lauantaina Liverpool tiedotti, että se on hyväksynyt Barcelonan tarjouksen brasilialaistähdestään. Sky Sportsin mukaan Katalonian suurseura maksaa Liverpoolille Coutinhosta, 25, noin 160 miljoonaa euroa.

Coutinho siirtyi Liverpooliin vuonna 2013 Internazionale Milanosta, joka oli hänen ensimmäisen seuransa Euroopassa.

Benítez toimi lyhyesti Interin päävalmentajana vuonna 2010, mutta ehti jo parissa kuukaudessa nähdä, millainen lahjakkuus Coutinho oli.

– Se oli miellyttävä yllätys tavata pelaaja, joka omasi Philippe Coutinhon kyvyt.

– Hänellä oli loistava syöttö ja veto. Hänellä oli kaikki, vaikka hän olikin nuori, ja silti hänellä oli paljon varaa kehittyä.

– Kaikkein parasta oli, että hän oli erittäin nuori poika ja todella kovin töitä tekevä ammattilainen, joka halusi oppia. Hän oli valmis kuuntelemaan parantaakseen pelaamistaan. Hänellä oli kaikki, ihan kaikki.

Benítezin oli vaikea löytää Brasilian maajoukkuetähden pelaamisesta puutteita.

– Jotakin negatiivista? No, en tiedä, onko se negatiivista vai johtuiko se vain hänen iästään, mutta muistan, että hän oli aika ujo.

– Mutta se ei välttämättä ole negatiivinen asia. Hän vain oli silloin sellainen. Meitä kiinnosti vain hänen kykynsä.