Viime aikoina jalkapallokeskusteluissa on puhuttu yhä enemmän pelaaja-agenttien ja asianhoitajien eksponentiaalisesti kasvavista palkkioista. Joidenkin lähteiden mukaan agentit saavat joskus korvauksena jopa puolet ostavan seuran maksaman siirtosumman suuruudesta, ja maailman johtavat pelaajien välittäjät ovatkin upporikkaita multimiljonäärejä.

RB Leipzig veti kuitenkin johonkin kohtaan rajaan. Tänään eletään tammikuun siirtoikkunan viimeistä päivää, ja bundesliigaseuran pitkälle edistynyt pelaajasiirto kaatui Kickerin mukaan kiistaan agentin korvauksen suuruudesta.

Leipzig oli ollut jo viikkokausien ajan 16-vuotiaan Úmaro Embalón kintereillä, ja sopimusneuvotteluissa oltiin jo todella pitkällä. Benfican nuori portugalilaislaituri vietti viimeiset viisi päivää Leipzigissa ja seurasi muun muassa stadionilla bundesliigaottelua Hamburger SV:tä vastaan. Nyt Embaló ja hänen agenttinsa Catio Baldé saivat kuitenkin pakata kassinsa ja lähteä kotimatkalle tyhjin käsin.

Siirron kaatuminen oli sikäli dramaattinen, että Leipzigin urheilujohtaja Ralf Rangnick oli jo päässyt pelaajan kanssa sopimukseen viiden vuoden sopimuksesta. Siirtokorvauskaan ei ollut enää esteenä, sillä RB Leipzig oli valmis maksamaan Benficalla huippulupauksesta 15 miljoonan euron siirtosumman, joka voisi nousta mahdollisten bonusten kautta 20 miljoonaan.

 

Siirron tiellä oli enää sopimus agentin palkkiosta, ja koska siitä ei syntynyt yhteisymmärrystä, jäi koko kauppa syntymättä.

Laitahyökkääjänä pelaava Embaló on pelannut Portugalin alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa 13 ottelua ja tehnyt niissä seitsemän maalia. Myös Manchester United oli havitellut pelaajaa riveihinsä.