Taas lisää suomalaisväriä Tanskaan? – pääsarjaseura testaa suomalaispuolustajaa

© Kuva: Juha Tamminen
Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Tanskan Superliigassa pelaava AC Horsens kertoo kotisivuillaan, että suomalaispuolustaja Henri Toivomäki on saapunut joukkueeseen näytille. 26-vuotiaan Toivomäen testi kestää torstaihin saakka, ja hän tulee saamaan peliminuutteja torstaina pelattavassa harjoitusottelussa Silkeborgia vastaan.

Toivomäki on lähtöisin Mäntsälästä, ja hän on pelannut Veikkausliigaa FC Lahden paidassa kolmeen eri otteeseen kaikkiaan neljällä eri kaudella. Veikkausliigadebyyttinsä hän teki jo 17-vuotiaana.

Ulkomailla Toivomäki on kiertänyt Italiassa (Atalanta), Hollannissa (Ajax ja Almere City) ja viimeksi Norjassa. Hän edusti norjalaista Sarpsborgia kausilla 2016 ja 2017, mutta kahden kauden aikana sarjapelejä kertyi vyölle vain 16 muun muassa jalan murtuman tehtyä kauteen pahan loven.

Oikean laitapuolustajan tontilla parhaiten viihtyvä Toivomäki oli aikanaan tuttu näky Suomen nuorten maajoukkueesta, mutta loukkaantumiset ovat jarruttaneet urakehitystä muutenkin kohtuuttomasti. Toivomäen sopimus Sarpsborgin kanssa on päättynyt, joten hän voi allekirjoittaa sopimuksen siirtokorvauksetta.

Horsensissa pelaa vielä kevätkauden ajan Huuhkajien maalivahti Jesse Joronen, joka siirtyy ensi kesänä Tanskan suurseura FC Kööpenhaminaan. Lisäksi Tanskan pääsarjassa pelaavat muiden muassa Huuhkajien vakiokalustoon kuuluvat Teemu PukkiPaulus Arajuuri ja Tim Sparv.

Keskiviikkona Veikkausliigan tipsimatsina FC Lahti - SJK! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!