Jalkapallopaljastuksiin erikoistunut Football Leaks on paljastanut tuoreita tietoja Barcelonan supertähden uusimpaan jatkosopimukseen sisältyvästä palkasta. Argentiinalainen sai uudessa kontrahdissaan mammuttimaisen palkankorotuksen ja tienaa tätä nykyä bruttona yli 100 miljoonaa euroa vuodessa.

AS:n mukaan Messin uusi kiinteä vuosipalkka on 71 miljoonaa euroa vuodessa. Sopimukseen sisältyvät kuitenkin lisäksi myös jättimäiset allekirjoitus- ja uskollisuusbonukset.

Allekirjoitusbonus on suuruudeltaan 63,5 miljoonaa euroa ja uskollisuusbonus 70 miljoonaa euroa. Sen Messi saa, mikäli hän ei lähde Barcelonasta ennen sopimuksensa umpeutumista. Kun bonussummat jaetaan maksettavaksi tasaisesti neljälle vuodelle, nousee Messin vuosipalkka yhteensä peräti 104 miljoonaan euroon. Kellekään muulle jalkapalloilijalle ei ole vielä maksettu näin paljoa.

104 miljoonaa euroa vuodessa kuulostaa jo sinänsä valtavalta summalta, mutta jotain perspektiiviä asiaan tuo sekin, kun se jaetaan pienempiin ajan yksiköihin. Messi kun ansaitsee joka päivä massiiviset 289 000 euroa, ja jokaikinen sekunti 3,34 euroa.

Actu Foot

@ActuFoot_
Le salaire de Messi au FC Barcelone depuis sa revalorisation. 😳

104 M€ / an
8,67 M€ / mois
289 000 € / jour
12 041 € / heure
201 € / minute
3,34 € / seconde

Via @mediapart

Ikään kuin tässä ei vielä olisi tarpeeksi, on Messin sopimukseen toki kirjattu myös erilaisia menestysbonuksia. Jos hän pelaa vähintään 60 % Barcelonan kauden otteluista, rapsahtaa pankkitilille 1,9 miljoonaa euroa lisää. Mestarien liigan voitosta Messi puolestaan rikastuisi 12 miljoonalla eurolla. Mikäli kaikki sopimuksen bonussummat lankeaisivat maksuun, voisi Messin vuosiansiotaso nousta jopa 122 miljoonaan euroon.

Messin tuorein sopimus Barcelonan kanssa julkistettiin 25. marraskuuta, ja se on voimassa vuoteen 2021.