Venäläisseuran ajattelematon twiitti nosti rasismikohun – poistettiin pikaisesti

© Kuva: Getty Images

Venäjän jalkapallossa on painittu pitkään rasismia vastaan, mutta tasaisin väliajoin pintaan nousee uusi kohu vanhan perään. Spartak Moskovan Twitter-tilillä julkaistu twiitti nosti kohun sosiaalisessa mediassa lauantaina.

Spartakin Twitter-tilillä julkaistiin video joukkueen tummaihoisista pelaajista tekemässä harjoitteita ja kuvatekstinä oli ”katsokaa, kuinka suklaa sulaa auringossa”. Twiitti poistettiin nopeasti, mutta useat mediat ovat tarttuneet Spartakin rasistiseen twiittiin. Muun muassa Sky Sports sekä BBC ovat uutisoineet aiheesta.

Venäjällä pelataan ensi kesänä MM-kisat ja Venäjän jalkapalloliitto on ottanut tehtäväkseen kitkeä rasismi pois venäläisestä jalkapallosta. Siinä ei ainakaan vielä olla onnistuttu. Rasismin vastainen järjestö Kick It Out otti myös Spartakin twiittiin kantaa:

– Tämä Spartak Moskovan julkaisu vain korostaa sitä, miten Venäjällä suhtaudutaan ennakkoluuloisesti tummaihoisiin. MM-kisat ovat vain muutaman kuukauden päässä ja tämä on muistutus Venäjälle, kuten koko jalkapalloilevalle maailmalle, että rasismin poistamiseksi on vielä todella paljon töitä tehtävänä, Kick It Outin lausunnossa sanottiin.

Moskovan Spartakin Twitter-tilillä julkaistiin myöhemmin uusi video, jossa joukkueen brassipelaaja Fernando sanoo, ettei Moskovan Spartakissa esiinny rasismia. Katso video alta, jos et näe, voit katsoa sen täältä.


Teemu Pukin edustama Norwich kohtaa lauantaina Chelsean. Jos Pukki tekee maalin, saat 1€ panoksella 50€.

  • Ei kierrätysvaatimuksia
  • Huippuvireinen Pukki johtaa maalipörssiä
  • Tarjous voimassa uusille asiakkaille

Lunasta jättikerroin TÄSTÄ.

Edellinen artikkeliSuurseuroja kiinnostava suomalaislupaus tyrmäsi siirtohuhut: ”Aion ehdottomasti pysyä täällä”
Seuraava artikkeliChelsean tuska jatkuu, pitkä putki ilman maalia – saako Antonio Conte vahvistuksiin rahaa?