Alfredo Morelos ei ole myytävänä enää – HJK:n saamiset jäävät odottamaan: ”Sellaiset summat kääntävät kenen tahansa pään”

© Kuva: Getty Images

Rangers ei aio enää myydä hyökkääjäänsä Alfredo Morelosia, vaikka Kiinassa siirtoikkuna sulkeutuu vasta helmikuun lopulla. Rangers sai useita tarjouksia Morelosista nimenomaan Kiinasta.

Morelos siirtyi viime kesänä HJK:sta Rangersiin yli miljoonan euron kaupassa. Kerroimme aiemmin, että HJK saa Morelosin seuraavasta siirtosummasta kymmenen prosenttia. Saamiset saavat kuitenkin odottaa näillä näkymin vähintään kesään asti, sillä Rangers ei halua luopua ykköshyökkääjästään nyt kun Skotlannissa siirtoikkuna sulkeutui.

Muun muassa Beijing Renhe tarjosi Daily Mailin mukaan Morelosista kahdeksan miljoonaa puntaa (noin yhdeksän miljoonaa euroa), mutta Rangers hylkäsi tarjouksen.

– Heidän (Kiina) siirtoikkunansa sulkeutuu myöhemmin kuin meidän, mutta meidän täytyy suojella joukkuettamme ja positiivista tunnelmaa, joka meillä on tällä hetkellä, Rangers-manageri Greame Murty sanoi.

– Olen saanut sellaisen viestin (seurajohdolta), ettei minun tarvitse myydä ketään taloudellisista syistä, valmenta jatkoi.

Morelos johtaa Skotlannin maalipörssiä, joten Rangersin päätös on ymmärrettävä.

– Minun täytyy tehdä päätös perustuen jalkapalloon ja siihen, että saavuttaisimme eroa (Celticiin) ja että olisimme mahdollisimman kilpailullisia kaikissa kilpailuissa, joissa olemme mukana. Olen tehnyt sen päätöksen ja haluan pitää Alfredon täällä, Murty totesi.

Murtyn mukaan Morelos ei ole halunnut siirtyä, mutta hän on ymmärrettävästi ollut kiinnostunut mahdollisesta siirrosta. Kiinassa 21-vuotias kolumbialaishyökkääjä olisi tienannut selvästi enemmän kuin Rangersissa.

– Hän ei ole ilmaissut halua lähteä. Olemme tuoneet ilmi meidän tuntemuksemme häntä kohtaan ja hän on tehnyt samoin meitä kohtaan.

– Hän on hämillään tällä hetkellä, koska puhutaan sellaisista summista, jotka kääntäisivät kenen tahansa pään. Ihan kuin se (tarjous) olisi suunniteltu hämmentämään ja horjuttamaan.

Rangers-luotsi totesi myös, ettei seura halua jarruttaa Morelosin urakehitystä. Murtyn mukaan Morelos voi hyvin nousta Kolumbian maajoukkueeseen ja kovempiin sarjoihin tulevaisuudessa. Näillä näkymin Morelos ei kuitenkaan siirry tämän kauden aikana pois Skotlannista ja näin ollen HJK:n prosentit siirtokorvauksesta saavat vielä luvan odottaa.

HJK:n entinen tähtihyökkääjä saattaa kuitenkin olla kuumaa kauppatavaraa ensi kesänä. Mikäli maalitahti pysyy loppukauden aikana samanlaisena, voi siirtokorvaus hyvinkin nousta jo yli kymmenen miljoonan euron. Se tietäisi myös HJK:lle miljoonan euron jättipottia.


PÄIVÄN VIHJE: CHELSEA – ARSENA

Onko Arsenal paikallistaistelussa helppo pala huippuvireiselle Chelsealle?