Italian jalkapalloliiton FIGC:n varakomissaari Alessandro Costacurta aikoo keskustella Chelsean managerin Antonio Conten kanssa tämän mahdollisesta paluusta maajoukkueeseen.

Conte valmensi Italian miesten A-maajoukkuetta vuosina 2014-2016 ennen lähtöään Chelseaan. Hänen viimeiseksi saavutukseksi Azzurrin peräsimessä jäi puolivälieräpaikka kesän 2016 EM-kisoissa.

Viime marraskuussa Italian maajoukkue koki suurimman kolauksen vuosikymmeniin, kun se hävisi MM-jatkokarsinnassa Ruotsille ja jäi siten ensi kesän MM-lopputurnauksesta ulos.

Italian joukkuetta valmentanut Gian Piero Ventura jätti tehtävänsä pian karsintapettymyksen jälkeen. Hänen paikkansa otti alle 21-vuotiaden maajoukkueen päävalmentaja Luigi Di Biagio, joka hoitaa tehtävää väliaikaisesti.

Conten lisäksi maajoukkueen peräsimeen on huhuttu myös muun muassa Carlo Ancelottia, Roberto Mancinia ja Claudio Ranieria, mutta Costacurtan mielestä Chelsean tulisieluinen käskyttäjä olisi paras vaihtoehto.

– Hän on minusta potentiaalisista kandidaateista paras. Tulen ehdottomasti keskustelemaan hänen kanssaan tulevina kuukausina, sanoi Costacurta Gazzetta dello Sportille.

– Conte on jo näyttänyt, että hänestä on maajoukkueen valmentajaksi. Me näimme sen EM-kisoissa. Muut kandidaatit eivät ole näyttäneet sitä vielä.

– Se ei tarkoita sitä, ettenkö olisi tyytyväinen Manciniin tai Ancelottiin, vaikkakin Ancelotti vaikuttaisi ottaneen itsensä pois ehdolta.