Manchester Cityn manageri Pep Guardiolalta on kysytty mahdollisuudesta neljään mestaruuteen samalla kaudella varmasti väsymiseen asti. Maanantai-iltana kuitenkin selvisi, että enää kyseeseen tulee enää korkeintaan ”ainoastaan” tripla.

City on jo selvinnyt Liigacupin loppuotteluun, Valioliigaa se johtaa ylivoimaisesti ja Mestarien liigassakin City lukeutuu yhdeksi suosikeista. FA Cupin voiton se saa kuitenkin unohtaa, sillä Cityn matka katkesi sensaatiomaisesti Ykkösliigan Wigan Athleticiin (lopputulos 1-0).

Kotijoukkue Wiganin voittomaalin teki 79. minuutilla Kyle Walkerilta karkuun päässyt Will Grigg, joka sijoitti pallon varmasti Claudio Bravon vartioiman maalin takanurkkaan. Maali oli Griggille tämän kauden FA Cupissa jo seitsemäs.

Will Grigg muistetaan erityisesti kesän 2016 EM-turnauksesta, vaikkei mies päässyt kisoissa kertaakaan edes kentälle. Tuolloin kisahitiksi nimittäin nousi pohjoisirlantilaisten kannattajien stadioneilla hoilaama ”Will Grigg’s on Fire” -chantti, joka raikasi erittäin ymmärrettävästi Wiganinkin kotikentällä pelin päätyttyä massiiviseen pitch invasioniin.

Manchester City joutui pelaamaan koko toisen puoliajan vajaalla Fabian Delphin saatua suoran punaisen aivan avausjakson päätteeksi. Delph tuli rajulla pulkkataklauksella Wiganin Max Powerin jaloille.

Aivan pelin lopussa City loi pari mainiota tekopaikkaa, mutta maaliin asti palloa ei saatu.

Wigan on ollut FA Cupissa huikeassa lennossa, sillä City oli jo kolmas valioliigajoukkue, jonka se pudotti jatkosta. Aiempia uhreja olivat olleet Bournemouth ja West Ham. Seuraavalla kierroksella Wigan kohtaa Southamptonin.