Paul Pogba on eittämättä yksi Manchester Unitedin tärkeimmistä pelaajista, mutta Graeme Sounessin mielestä hän ei ole vieläkään sillä tasolla, millä hänen tulisi olla. Olihan Pogba ensimmäinen pelaaja, josta maksettiin yli 100 miljoonaa euroa (105 miljoonaa) ja vielä viime kesänä ennen Neymarin siirtoa PSG:hen maailman kallein pelaaja.

– Pogba pystyy mahtaviin juttuihin, mutta hän on mailien päässä siitä, että olisi mahtava pelaaja. Se johtuu siitä, ettei hän kykene ymmärtämään keskikentän keskustan pelaajalle lankeavaa vastuuta, Liverpoolin 80-luvun pelaajalegenda Souness kirjoittaa Sunday Timesissa.

Unitedin manageri José Mourinho otti Pogban vaihtoon kesken äskettäisen Tottenham-pelin ja jätti miehen penkille viime viikonlopun Huddersfield-ottelusta. Se kertoo Sounessin mukaan siitä, ettei valmentaja ole Pogban otteisiin tyytyväinen.

– Ehkä Pogba siten ymmärtää vihdoin viestin, mutta epäilen sitä. Häneen ei vain yksinkertaisesti voi luottaa kahden miehen keskikentällä parempia joukkueita vastaan.

Sounessin mukaan Mourinholla on iso haaste löytää Pogballe sopiva rooli Unitedin miehistössä. Parhaiten Pogba sopii hänen mielestään kolmen miehen keskikentän vasemmalle laidalle, mutta pelintekijäksi hän ei sovellu.

– Jos häntä peluuttaa keskustassa, hän ajautuu jatkuvasti kohti sivurajaa pallon saadakseen. Pogba poistuu keskustasta liian helposti ja jättää oman puolustuslinjan pulaan. Hän pelaa kuin koulupoika pihapeleissä, Souness jyrähtää.

Ei Pogba Sounessin mielestä toivoton tapaus ole, mutta mieheltä on lupa odottaa enemmän.

– Pidän Pogbassa monesta asiasta. Hän on vahva ja atleettinen, ja hänellä on hyvä tekniikka. En silti ole nähnyt Pogban kehittyvän sen jälkeen, kun hän palasi Old Traffordille elokuussa 2016.

– Kolme maalia 22 ottelussa tällä kaudella ei ole tarpeeksi. Noin hyväkuntoisen pelaajan pitäisi pystyä heittämällä kaksinumeroisiin lukemiin jokaisella kaudella, Souness jatkaa.

United pelaa sunnuntaina Newcastlen vieraana klo 16.15 alkaen.