HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo oli tyytyväinen yhteen maaliin ja voittoon, vaikka hyökkääminen ei vielä ollut valmista. HJK vei Stadin derbyn HIFK:ta vastaan maalein 1-0.

Lue ottelusta tarkemmin tästä linkistä.

HJK:n ainokaisen teki 71. minuutilla vaihdosta sisään tullut Filip Valenčič, joka viimeisteli kulmapotkun jatkotilanteesta pallon yläriman kautta maaliin. Lehkosuon mukaan tekopaikkoja oli riittävästi ja voitto maistui päävalmentajalle.

– Kopissa sanoin pelaajille, että hyvä tilanne: voitimme pelin, emmekä päästäneet maalia ja loimme hyviä tekopaikkoja tuon yhden maalin lisäksi. Hyökkäyskolmanneksella pystytään kyllä olemaan vielä parempia. Veikkaan, että jäi vähän sellainen ei niin hyvä maku suuhun, mutta näitä edellä mainittuja asioita täytyy silti arvostaa, Lehkosuo puntaroi ottelun jälkeen.

HJK puski aikalailla läpi ottelun IFK:n viiden puolustajan linjaan. IFK jätti tilaa laidoille ja sitä HJK pyrki hyödyntämään. Ne kerrat, kun HJK pääsi murtautumaan keskeltä, syntyi aina tekopaikka. Ensimmäisellä puoliajalla Akseli Pelvas pääsi kahdesti kokeilemaan keskeltä pelatusta pystysyötöstä, mutta Daniel Kollar venyi upeasti huipputorjuntoihin.

Tuore hankinta Riku Riski oli pirteä IFK:ta vastaan. Norjalaisesta Oddista HJK:hon siirtynyt Riski pelasi kymppipaikalla sekä toisella puoliajalla oikealla laidalla. Riski loi muutaman hyvän tekopaikan ja väläytteli nopeuttaan. Lehkosuon mukaan Riski pelasi vahvasti ja tuo tärkeää monipuolisuutta HJK:n hyökkäykseen.

– Sanoisin, että monikäyttöinen pelaaja. Riku pystyy pelaamaan keskisektorilla ja laidalla. Se on todella tärkeää, että meillä on sellaisia pelaajia tarpeeksi joukkueessa, jotka pystyvät pelaamaan muutamaa pelipaikkaa.

Lehkosuon mukaan Riskin luontaisin pelipaikka on kärjen alla kymppipaikalla, ja hän pystyy tekemään repiviä juoksuja puolustajien selustaan. Niitä ei liiaksi IFK:ta vastaan nähty lauantaina.

– Riku on hyvässä kunnossa. Se, mitä Riku selkeästi meille tuo ja mitä meiltä tänään hieman puuttui, ovat syvyysjuoksut. Riku on niissä hyvä. Uskon, että pystymme käyttämään sitä Rikun vahvuutta hyväksi jatkossa paremmin, Lehkosuo sanaili.