Päivän lehti: Teemu Tainion poika sai Tottenhamissa uuden pelipaikan – ”Vähän huolestuttaa”

© Kuva: Getty Images

Suomen maajoukkueen entisen luottopelaajan Teemu Tainion poika, Maximus Tainio, seurasi viime talvena isänsä jalanjälkiä liittymällä Helsingin Jalkapalloklubista englantilaisen Tottenhamin organisaatioon.

Vuonna 2014 uransa lopettanut Teemu Tainio, 38, toimii nykyään entisen seuransa, Ykkösessä pelaavan FC Hakan valmentajana Keith Armstrongin aisaparina. Hän on mukana myös Juha Malisen luotsaaman alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmennusryhmässä.

Valmennuskiireiden lomassa isä Tainio haluaa tietysti seurata myös poikansa otteita Englannissa. Teemu Tainio pelasi Tottenhamin edustusjoukkueessa vuosina 2005-2008. Ulkomailla hän on edustanut myös Auxerrea, Sunderlandia, Birminghamia, Ajaxia ja New York Red Bullsia. Ammattilaisuransa hän aloitti Valkeakoskella Hakassa ja lopetti Helsingissä HJK:ssa.

– Maxilla menee hyvin. He olivat vastikään Qatarissa turnauksessa, jonka viimeisessä ottelussa hän toimi kapteenina. Nyt meistä molemmat ovat olleet Tottenhamin paidassa kapteenina, Tainio kertoo ylpeänä Päivän lehden haastattelussa.

– Hän on viihtynyt seurassa hyvin ja mennyt kovaa tahtia eteenpäin. Itse menen hiihtolomalla todistamaan, miten hän on kehittynyt. Tämä on pojalle makea mahdollisuus. Nyt kaikki on vain hänestä itsestään kiinni.

Maximus on isänsä tavoin pelannut aina keskikentällä, mutta Englannissa hänelle ollaan muovaamassa uutta pelipaikkaa.

– Hän hyppii ikäluokkia. ”Maxi” pelaa välillä U21- tai U19-poikien mukana, mutta useimmiten hän on ollut U18-joukkueessa. Meidän yllätykseksi hänestä on tehty siellä pakki. Hän pelasi yhden pelin U23-joukkueen mukana puolustajana ja se meni ilmeisesti niin hyvin, että on saanut jatkaa.

Teemu itse pudotettiin uransa loppuvaiheessa Tottenhamissa ja Sunderlandissa keskikentältä laitapuolustajaksi.

– Vähän huolestuttaa, että jo noin nuorena alkaa se tippuminen, Tainio nauraa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.