Suomalaishyökkääjä Roope Riski aloitti kauden Itävallan Bundesliigassa SKN St. Pöltenin riveissä vahvasti, mutta uuden päävalmentajan myötä peliaika on romahtanut.

St. Pölten on sarjassa viimeisenä. Sunnuntaina sarjakärki Salzburg jyräsi kotikentällään St. Pöltenin yli maalein 4-0. Riski ei mahtunut Salzburgia vastaan edes vaihtopenkille.

Riski on joutunut katsomaan viimeiset kolme sarjaottelua katsomon puolelta. Riskillä oli pientä flunssaa aiemmin helmikuussa, mutta se ei selitä kokonaan vähäistä peliaikaa.

Suomalaishyökkääjän peliaika on vähentynyt uuden päävalmentaja Oliver Ledererin alaisuudessa. Joulukuussa Riski pääsi kahdessa ottelussa loppuhetkiksi kentälle. Vähäisestä peliajasta huolimatta Riski on yhä St. Pöltenin paras maalintekijä tällä kaudella neljällä osumallaan. Tosin viimeinen osuma tuli viime syyskuussa.

Itävaltalaisessa mediassa Riskin vähäiselle peliajalle on spekuloitu syyksi sitä, ettei Riski sovi joukkueen pelitapaan. Riski tarvitsisi palloja linjan taakse, mutta niitä ei hänelle pystytä pelaamaan. St. Pöltenissä hyökkääjältä toivotaan painimista puolustajien kanssa ja target-pelaamista, eivätkä nämä kuulu Riskin vahvuuksiin.

Ihan heti Riski ei ole siirtymässä poiskaan, sillä miehen sopimus on voimassa aina kesään 2020 saakka. Riski siirtyi St. Pölteniin viime kesänä. Ainoana vaihtoehtona voisi olla sopimuksen purkaminen tai myyminen.

St. Pöltenin tilanne sarjassa ei juuri hurraa-huutoja kerää. Joukkue on ottanut vain yhden voiton koko kaudella ja kuudesta edellisestä ottelusta on tullut tappio. Näillä näkymin St. Pölten on jäämässä sarjassa viimeiseksi. Siinä tapauksessa joukkue joutuu karsimaan sarjapaikasta kauden päätteeksi.