Englantilaisessa jalkapallossa kuohuu. Daily Mail paljasti, että useat jalkapalloilijat käyttävät nuuskaa. Nuuskan myynti on Englannissa kiellettyä, kuten Suomessakin.

Yksi tunnetuimmista nuuskaajista on Leicester Cityn hyökkääjä Jamie Vardy, joka on avoimesti myöntänyt käyttävänsä nuuskaa. Nuuskan käyttö on kasvanut melkoisesti Englannissa Daily Mailin mukaan. Tämän myöntää myös Stoke Cityn keskikenttäpelaaja Charlie Adam.

– Se on iso juttu lajin sisällä, ei vain Valioliigassa, vaan myös Ykkösliigassa, Kakkosliigassa, Mestaruussarjassa, Skotlannissa, Adam luetteli BBC 5 -radiokanavalle.

Suomessa nuuskan käyttö on melko yleistä, varsinkin nuorempien keskuudessa. Myös useat suomalaiset urheilijat ovat myöntäneet käyttävänsä nuuskaa. Ruotsissa nuuskaa saa myydä elintarvikkeena. Englannissa nuuskabuumi on kuitenkin vasta tuore asia.

– Se on tullut Skandinaviasta oikeastaan ja useat pelaajat käyttävät sitä. Se on nyt suosittua, Adam sanoi.

Hiljattain Manchester Cityn manageri Pep Guardiola kertoi, että lääkäri oli käynyt puhumassa Cityn pelaajille nuuskasta ja sen vaaroista. Nuuskaaminen ei ole kiellettyä, eikä sitä lasketa doping-aineeksi, mutta Englannin jalkapalloliitto varoittaa sen aiheuttamista vaaroista.