Ranskan liigassa upeasti esiintyneen Timo Stavitskin tilanne on mielenkiintoinen maajoukkueiden osalta. Vasta 18-vuotias Stavitski voi edustaa Suomea alle 19-vuotiaiden ensi kesän EM-kotikisoissa.

Stavitskia RoPS:ssa viime kaudella valmentanut Juha Malinen työskentelee tällä hetkellä alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajana. Malinen ei halua lähteä ryöstöretkelle, mikäli alle 19-vuotiaat haluaa pitää Stavitskin.

– Nyt on huomioitava se, että nämä kotikisat ovat tärkeä juttu. Minä en ainakaan lähde millään lailla sekoittamaan sitä pakkaa, Malinen sanoi Iltalehdelle.

Stavitski kuuluu alle 19-vuotiaiden maajoukkueryhmään ja on eittämättä joukkueen parhaimpia pelaajia. Silti esitykset arviolta Euroopan viidenneksi kovimmassa sarjassa, Ligue 1:ssä, ovat toki nostaneet Stavitskin osakkeita myös Malisen silmissä.

Lue mitä Malinen sanoi Stavitskille SuomiFutis-sivustolle aiemmin helmikuussa.

– Puhuin Timolle syksyllä ennen Georgia-peliä, mutta silloin oli tilanne se, että heillä oli oman ikäluokan maaottelu siinä samassa. Hänelle oli taattu paljon paremmat peliminuutit.

[readmore from=Stavitski-Timo]

Lähtökohtaisesti Stavitski on kuitenkin U19-maajoukkueen käytettävissä. Toki sanansa on sanottavana myös A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanervalla. Luultavasti Stavitski ei vielä maajoukkueen portteja kolkuttele, vaikka peliesitykset ovatkin olleet lupaavia SM Caenissa.

Malinen haluaa antaa työrauhan alle 19-vuotiaiden maajoukkueelle ja päävalmentaja Kimmo Lipposelle.

– Kunnioitan pitkää projektia, mihin ovat valmistautuneet kovasti. Yksi pelaaja ei kevättä tee meille, Malinen totesi.

Lue Iltalehden juttu tästä linkistä.