Miten ihmeessä 18-vuotias suomalaisjuniori nousi reilussa vuodessa Kakkosesta Euroopan huipulle? – ”Ei mikään ihan tavallinen taatelintallaaja”

© Kuva: Juha Tamminen

Timo Stavitskin alkuvuosi 2018 on tarjonnut suomalaiselle jalkapalloyleisölle harvinaista herkkua. 18-vuotias laitahyökkääjä on lyönyt välittömästi läpi Ranskan pääsarjaseura Caenissa nousemalla heti joulukuun siirtonsa jälkeen joukkueen edustukseen.

Takana on jo nyt kolme pääsarjaottelua ja yksi peli Ranskan Cupia, vaikka Stavitski vasta siirtyi joulukuussa seuraan veikkausliigajoukkue RoPSista. Vielä kaudella 2016 Stavitski pelasi Klubi 04:ssa Kakkosta, joten kehityskäyrä on ollut huima.

Lue toimittajamme kommentti Stavitskista tästä linkistä.

Stavitskia viime kaudella valmentaneen Juha Malisen mielestä välitön menestys onkin täysin Timon omaa ansiota. Avaimena oli kuitenkin seuralta saatu hyväksyntä ja tuki.

– Me otettiin Timo yksilönä. Sain tosi hyviä vinkkejä maajoukkueelta ja vähän muualtakin, minkälaisesta persoonasta on kyse. Minulla jäi sellainen kuva, että hänet saatiin viihtymään alusta asti, Suomen U21-maajoukkueen päävalmentaja kertoi SuomiFutis-sivustolle.

– Tuollainen luonne, kuin Timolla on. Ei ole mikään ihan tavallinen taatelintallaaja. Hän koki alusta asti, että hänet on hyväksytty, häntä arvostetaan ja häntä tuetaan. Se näkyi Timossa iloisuutena ja pienten pelillisten muutosten jälkeen avoimuutena, vaikka sellainen tyyppi hän ei luonteeltaan ihan olekaan.

Malinen näki myös tänä aamuna Stavitskin haastattelun voitokkaan cup-pelin jälkeen. Timo iski Metziä vastaan uransa avausmaalin uudessa seurassaan (lue uutinen).

Rohkea ulosanti sai nuorukaisen entiseltä valmentajalta hehkutusta.

– Se oli aivan mahtava nähdä sellainen vapautuneisuus, ilo ja rohkeus. Hän ei ole mikään tällainen kouluorientoitunut lapsi. Hän kuitenkin hoiti tuon englanninkielisen haastattelun. Haastattelukin kertoi jo sen, että jos sinulla on kova itseluottamus, pystyt vaikka ulkomaan kielellä kertomaan miltä sinusta tuntuu, Malinen kehui.

Lue Malisen mietteet Stavitskin siirrosta ja nopeasta läpimurrosta tästä

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni


Barcelona kohtaa Bayern Munchenin – LUNASTA JÄTTIKERROIN 50.00

1. Avaa pelitili Betssonille.
2. Talleta 10-100€ – saat talletuksesi tuplana.
3. Lyö 1X2 ennakkoveto suosikkijoukkueesi voitosta – saat jättikertoimen 50.00.