Bayern Münchenin ja Saksan A-maajoukkueen tähtivahti Manuel Neuer tekee tuloaan takaisin pelikuntoon. Mies joutui myös yllättäen doping-testeihin, kun hänen jalkaansa hoidettiin erikoisilla hoidoilla.

Hoidoissa oli kyse siitä, että Neuerin selkäytimestä poimittiin veren kantasoluja, joita siirrettiin murtuneeseen jalkaan. Neuerin jalkapöytä murtui viime syksynä kolmesti.

Neuer kertoi hoidoista avoimesti haastattelussa. Vain muutama tunti haastattelun jälkeen Saksan doping-viranomaiset olivat Neuerin ovella tulossa tekemään doping-testiä.

– Se ei ollut veridopingia, vaan kantasolukuuri. Niitä otetaan alaselän selkäytimestä ja syötetään luuhun. Siten luulle annetaan lisää buustia. Kun luu on murtunut kolme kertaa, siitä tulee väsynyt. Kuuri toimi todella hyvin, Neuer kertoi Bayern Münchenin seura-tv:ssä.

Neuer ei ollut kovin mielissään siitä, että hän joutui saman tien testattavaksi.

– Niin se Saksassa menee. Kun tieto jostain tuollaisesta leviää, sitten Bonnin keskuksesta soitetaan ja valvojat tulevat käymään. Ihmettelin sitä itsekin, sillä muuten doping-valvontaa ei näihin aikoihin tehdä koskaan, Neuer sanoi.

Neueria epäiltiin veridopingista. Saksalainen doping-asiantuntija, professori Fritz Sörgel ei ymmärrä Neuerin kommenttia lainkaan.

– Tässä nähdään, että tähdet ottavat tavalliset doping-kontrollitkin hyökkäyksinä heitä vastaan. Jotkut jalkapalloilijat vain ovat niin ylimielisiä. Eniten minua ärsytti se heitto, kuinka huonosti Saksassa kaikki asiat hoidetaan. Niin voi sanoa monesta asiasta, mutta ei tästä, Sörgel kommentoi Focusille.

Kohu on hälvenemään päin, eikä Neueria syytetä doping-rikkeestä. Sörgel ei allekirjoita Neuerin väitteitä siitä, että doping-valvontaa ei muuten yleensä tähän aikaan vuodesta tapahdu.

– Sääntöjen pitää olla kaikille samat. Ammattijalkapalloilijat haluavat vain olla joka suhteessa yhteiskunnan ulkopuolella, Sörgel täräytti.

Neuer palasi hiljattain Bayernin harjoituksiin ja mies kertoi toipumisestaan FC Bayern TV:lle. Voit katsoa Neuerin haastattelun ylhäältä artikkelikuvan kohdalta.