Nähdäänkö Suomen Cupissa sunnuntaina jymypaukku? ”Kovin mahdollinen kaavio”

© Kuva: Juha Tamminen

HJK isännöi sunnuntaina Suomen cupin puolivälieräkarsinnassa Vaasan Palloseuraa. Jaossa on paikka cupin puolivälieriin. HJK lähtee selkeänä ennakkosuosikkina, vaikka viimeaikaiset tulokset eivät suuria välttämättä lupaile.

Klubi hävisi Metroderbyssä FC Hongalle ja menetti näin ollen mahdollisuutensa suoraan puolivälieräpaikkaan. Tappio tuli melkoisena yllätyksenä, mutta osoitti erinomaisella tavalla sen, miten HJK on lyötävissä: kurinalaisella puolustuspelaamisella.

HJK:lla on ollut hieman tahmeaa viime aikoina. Marbellan leirityksellä se hävisi Norjan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavalle Sandness Ulfille. Myös Espanjan leirillä HJK lyötiin nimenomaan vahvan puolustuspelin ja vastaiskujen voimalla.

Toisaalta VPS ei välttämättä lähde otteluun vain puolustamaan. Petri Vuorisen joukot tunnettaan todella vahvaan pallonhallintaan nojaavasta pelitavasta. Talven aikana VPS on löytänyt variaatioita pelaamiseensa, mutta tuskin Vepsulta silti nähdään HJK:ta vastaan samanlaista puolustustaistelua kuin mitä esimerkiksi Honka esitti.

– Kävimme joukkueen kanssa loogisesti läpi puolustuspelimme avainasiat: puolustusasenne, toiminta pallonmenetyksen jälkeen, prässi puolikorkeasta blokista korkeaan, toiminta kun vastustaja pääsee prässsimme läpi jne. Lisäksi hyökkääminen matalaa blokkia vastaan oli viikon menuussa, HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo kertoi seuran otteluennakossa.

Vepsu on valmistautunut otteluun pääasiassa ilman päävalmentaja Vuorista, joka on ollut viikolla sairastelujen vuoksi poissa. Vastuu on jakautunut muulle valmennusryhmälle.

– On hienoa, että meillä on näin yhtenäinen valmennustiimi. Kun olen itse joutunut olemaan poissa, niin jo tässä vaiheessa kautta ryhmä on tehnyt ilman minuakin loistavaa työtä. Koko ryhmä puhaltaa hienosti yhteen hiileen, mikä on erinomainen asia, Vuorinen sanoi.

Vepsulla on sunnuntaina ehdottomasti hyvä mahdollisuus kaataa HJK. Vepsu kohtaa jo puolivälieräkarsinnassa yhden suurimmista ennakkosuosikeista, mutta nyt jos koskaan vaasalaisilla on mahdollisuus kovaan cup-yllätykseen.

– Varmasti kovin mahdollinen kaavio. Kun emme hoitaneet itse SJK-peliä, niin ei tässä ole valittamista. Haaste on kova, mutta itse aiheutettu, Vuorinen totesi.

Seuraa heitä:

VPS, Douglas Cae:
30-vuotias brassihyökkääjä on ollut VPS:n paras maalintekijä cupissa. Cae on osoittanut olevansa erinomainen vahvistus VPS:n hyökkäykseen. Mies on näillä näkymin myös avauskokoonpanossa HJK:ta vastaan ja valmiina jatkamaan tehokasta talvikauttaan.

HJK, João Klauss de Mello:
Hoffenheimin oranisaatiosta lainalle HJK:hon hiljattain hankittu brassihyökkääjä Klauss tuo HJK:n hyökkäykseen täysin uuden vaihtoehdon. Pitkä ja vahva hyökkääjä pystyy pelaamaan hieman eri tavalla kuin esimerkiksi Akseli Pelvas. Lupa-asiat ovat kunnossa, joten Klauss nähdään luultavasti kentällä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.