Egyptin maajoukkuehyökkääjä Amr Gamal on ollut viimeisinä viikkoina vahvasti yhdistettynä Helsingin Jalkapalloklubiin, ja maanantaina huhut vahvistuivat entisestään.

Gamal, 26, on Egyptin suurseuran Al Ahlin pelaaja, mutta hän lähti viime kesänä lainalle eteläafrikkalaiseen Bidvest Witsiin.

Elämä Etelä-Afrikassa ei kuitenkaan kulkenut suunnitellusti, ja maanantaina Bidvest Witsin päävalmentaja Gavin Hunt vahvisti, että Gamal on purkanut sopimuksensa seuran kanssa.

– Gamal on lähtenyt Suomeen. Se (lainapesti) ei toiminut, sellaista on jalkapallo, sanoi Hunt Goalin mukaan.

– Se on harmillista, sillä me todella uskoimme, että hän pärjäisi hyvin täällä. Lopulta se ei toiminut erinäisten jalkapalloilullisten syiden takia.

Huntin mukaan kulttuurihyppy Egyptistä Etelä-Afrikkaan saattoi olla liian suuri.

– Hän oli hyvä pelaaja. Minä luulin, että hän olisi sopeutunut tänne paljon nopeammin, mutta niin ei käynyt. Mutta samaa näkee kaikkialla: ulkomaalaisilla pelaajilla menee aikaa sopeutua.

Yallakora.com-sivuston mukaan Gamal on vahvistanut sivustolle, että hän siirtyy HJK:hon neljän kuukauden lainasopimuksella, johon ei kuulu osto-optiota.

Gamal on pelannut 18 maaottelua Egyptin A-maajoukkueessa tehden kolme maalia. Tiistaina hän jakoi 2,3 miljoonalle Instagram-seuraajalleen kuvan, jossa hän esittelee lentolippuja Helsinkiin. Kuva löytyy Gamalin Instagram Storiesista.

HJK ei ole tiedottanut Gamalin siirrosta mitään.