Päivitetty Top 5 -ranking: Tässä MM-kisojen suurimmat mestarisuosikit

Maaliskuun maaottelutauko on nyt paketissa, eikä Venäjän MM-turnauksen alkuun ole enää kuin reilut 2,5 kuukautta. Joukkueet pelaavat vielä harjoitusotteluita kisojen alla, mutta tuolloin niiden kokoonpanot ovat selvillä, sillä kisajoukkueet pitää ilmoittaa FIFA:lle 14. toukokuuta mennessä.

Näin ollen viime päivien harjoituspelit olivat viimeinen tilaisuus maille katsastaa pelaajia. Jotkut valmentajat käyttivät tätä mahdollisuutta enemmän, ja jotkut toiset vähän vähemmän.

Esimerkiksi tiistain huippuottelussa Saksa-Brasilia kotijoukkue lepuutti useita avainpelaajiaan ja teki viisi pelaajavaihtoa, kun Brasilia pelasi käytännössä Neymaria lukuun ottamatta parhaalla miehistöllään ja teki pelissä vain yhden vaihdon.

Suuntaa joukkueiden valmistautumisen tasosta ja iskukyvystä ottelut kuitenkin ehdottomasti antavat, joten tässä tulee tämän hetken maailmanmestarirankingimme mallia Top 5.

5) Belgia

”Punaiset paholaiset” ovat hävinneet viimeksi syyskuussa 2016, jolloin vastassa oli Espanja. MM-karsintaotteluistaan se voitti kymmenen ja pelasi kerran kanssa Kreikan tasan. Maaliskuun tauolla Belgia pelasi vain kerran ja antoi Saudi-Arabialle kyytiä maalein 4-0.

Huippuvireiset Eden Hazard, Kevin De Bruyne ja Romelu Lukaku voivat hyvinkin viedä Belgian kisoissa pitkälle, mutta avainkysymys on jaksaminen. Belgian kaikki tärkeimmät pelaajat kun ovat pelanneet kauden aikana valtavia minuuttimääriä.

Joko Belgia yltää näissä kisoissa tasolleen? Kuva: Getty Images

Paperilla kaikki osa-alueet ovat kuitenkin kunnossa, sillä alakerta täytetään Valioliigan eliittipelaajilla ja maalin suulta löytyy Thibaut Courtois, yksi maailman osaavimmista maalivahdeista. Avainpelaajien loukkaantumisia materiaali ei tosin välttämättä kestä.

Belgia on yltänyt MM-kisojen välierävaiheeseen vain kerran (vuonna 1986, jolloin sen sijoitus oli neljäs). Joko nyt olisi seuraavan kerran aika?

4) Ranska

Paperilla etenkin Ranskan keskikenttä ja hyökkäys kestävät vertailun lähes mille maalle tahansa, ja kamppailu kisapaikoista on armottoman kovaa. Laadukkaita pelaajia jää varmasti myös rannalle.

Ranskan otteita on kuitenkin leimannut epätasaisuus. Jalkapallokääpiö Luxemburg haki MM-karsinnoissa Ranskasta tasapelin, eivätkä niukat voitot Bulgariasta ja Valko-Venäjästä varsinaisesti vakuuttaneet. Kyytiä ovat kuitenkin saaneet muun muassa Englanti ja Hollanti, ja Saksan kanssa Ranska pelasi marraskuussa tasapelin.

Maaliskuun harjoituspeleissä Ranska taipui Kolumbialle kotonaan, mutta haki Venäjältä 3-1 -vierasvoiton. Kisoissa tarvitaan kuitenkin tasaisuutta, joten avainmiesten on syytä vertyä parhaimpaansa. Mestarikandidaatteihin Ranska kuitenkin ehdottomasti lukeutuu, sillä siitä pitää huolen tulivoimainen hyökkäys Antoine Griezmannin, Kylian Mbappén ja kumppaneiden johdolla.

Mbappén kisat? Kuva: Getty Images

3) Brasilia

Brasilia lukeutuu aina MM-kisojen suosikkeihin, ja niin tälläkin kertaa. Päävalmentaja Tite on virittänyt joukkueen hyvään iskuun, eikä Brasilia hävinnyt MM-karsinnoissa kuin kerran.

Viime vuoden alusta lähtien Brasilia on pelannut 13 ottelua, ja niissä sen verkkoon on tehty vain neljä maalia. Kertaakaan se ei ole joutunut antautumaan kahdesti. Maaliskuussa se nollasi ensin Venäjän ja sitten varamiehisen Saksan.

Jos kaikki natsaa kohdalleen, on Brasilialla kaikki mahdollisuudet mestaruuteen, mutta maan historian valovoimaisimmasta ryhmästä ei kuitenkaan puhuta. Menestys edellyttää myös Neymarin toipumista täyteen pelikuntoon – ja samalla tietysti sitäkin, etteivät muut taiturit tyydy asemaan Neymarin varjossa. Jokaisen panosta tarvitaan.

Brasilia ilman Neymaria on kuin samba ilman tanssijoita. Kuva: Getty Images

2) Saksa

Maailmanmestaruuden puolustaminen ei ole helppoa. Siinä on tähän päivään mennessä onnistunut vain kaksi maata: Italia 1930-luvulla ja Brasilia, joka voitti perättäiset mestaruudet vuosina 1958 ja 1962.

Neljä vuotta sitten MM-kultaa voittaneen Saksan permanentti on kuitenkin pysynyt kunnossa, ja vetäytyneiden pelaajien tilalle on tullut liukuhihnatuotantona nälkäisiä ja taitavia nuoria.

Ennen eilistä Brasilia-tappiota Saksa oli pelannut putkeen peräti 22 tappiotonta ottelua. Edellisen kerran se nöyrtyi EM-kisoissa 2016, ja matkan varrella se nosteli jo Venäjällä Confederations Cupin voittopokaalia vuonna 2017 – erittäin varamiehisellä kokeilujoukkueella. Kilpailutilanne on tehnyt joukkueelle hyvää, ja pitänyt kokeneetkin pelimiehet varpaillaan.

Vaikka Manuel Neuer ei toipuisikaan täyteen iskuunsa, on Saksalla Marc-André ter Stegenissä yksi maailman parhaista maalivahdeista. Topparipari Jerome BoatengMats Hummels on oikeastaan vasta nyt parhaassa iässään.

Toni Kroosin ja Mesut Özilin taidot tuntee jokainen ja mikä tärkeintä, MM-kisoissa jo 10 maalia paukutellut Thomas Müller alkaa taas päästä entiseen lyöntiinsä. 16 maalin tilastokärki Miroslav Klose saattaa olla vielä liian kaukana, mutta hyvä päänahka iki-Bayernille voisi olla neljän maalin päässä oleva sukunimikaima Gerd ”Der Bomber” Müller.

Thomas Müller voi nousta MM-kisoissa jo kaikkien aikojen maalitilaston top 5:een. Kuva: Getty Images

Nuoresta kaartista Leroy Sané, Leon Goretzka ja Timo Werner eivät varmasti malta odottaa, että heidät päästetään kisoissa irti.

1) Espanja

Rankingimme ykköspaikan nappaa tiistaina myrskyvaroituksen antanut ”La Furia Roja”. Espanja läksytti Argentiinaa tylysti maalein 6-1 ja osoitti, että sillä on kaikki asiat mallillaan.

Espanjan kokoonpanossa on suorastaan hämmästyttävän vähän kysymysmerkkejä, ja palapeli on paljon, paljon valmiimpi kuin monilla haastajilla. Saksan tapaan maalin suulta löytyy yksi maailman kärkivahdeista David de Gea, toppariosastolla on aina luotettava Sergio Ramos-Gerard Piqué ja keskikentältä löytyy luovuutta vaikka muille jakaa. Vaan kun ei jaeta.

Pientä epäilystä saattaa herättää kärkimiesosasto, mutta kun keskikentällä on maaliahneita pelaajia Iscosta, Marco Asensiosta ja David Silvasta lähtien, kuka jaksaa vaivata päätään Iago Aspasin tai Rodrigon riittävyydellä.

Espanja teki Julen Lopeteguissa Italian tapaan verrattain yllättävän päävalmentajavalinnan viime EM-kisojen jälkeen. Ero vain on siinä, että kun Giampiero Ventura johdatti saapasmaan metsään ja suohon, on Lopeteguilla kaikki edellytykset viedä Espanja jopa mestariksi. Raaka-aineet ovat ainakin ensiluokkaiset, loppu riippuu leipurista.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.