Suomalaisvalmentaja sai pestin ulkomailta – kova takaisku kauteen valmistautuvalle JJK:lle: ”Samaan aikaan iloinen ja harmistunut”

© Kuva: Juha Tamminen

JJK:ssa vuodesta 2013 valmentanut Juha Pasoja siirtyy valmennustehtäviin Ghanan pääsarjaan. JJK kertoi asiasta nettisivuillaan.

JJK:n valmennuksesta vastaavat toistaiseksi Pasojan entiset apuvalmentajat Mikko Manninen sekä Janne Korhonen. Pasojan omien sanojensa mukaan pitkäaikainen haave toteutuu nyt.

– Ulkomailla valmentaminen on ollut haaveena jo pitkään ja nyt siihen tarjoutui itseni kannalta sopiva mahdollisuus. Kotimaan ulkopuolella valmentajana toimiminen on aina suomalaiselle valmentajalle iso askel uralla eteenpäin. Kehittyminen niin pelaajana, valmentajana kuin ihmisenäkin vaatii aina tietynlaista astumista epämukavuusalueelle. Nyt on sen hetki. Näen tämän toki myös mahdollisuutena joka voi avata uusia ovia jatkossa, Pasoja kommentoi JJK:n nettisivuilla.

JJK valmistautuu Ykköseen, johon seura putosi viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta. JJK:n toimitusjohtaja Caius Forsberg suhtautui Pasojan siirtoon ristiriitaisesti.

– Kuullessani Juhalta uutisen, olin samaan aikaan sekä harmistunut, että erittäin iloinen hänen puolestaan. Juha on tehnyt loistavaa ja pitkäjänteistä työtä, ei vain edustusjoukkueen, vaan koko seuran kehittämisen eteen. Siksi luonnollisesti olemme harmissamme hänen lähdöstään, Forsberg sanoi ja jatkoi:

– Haluan nähdä Juhan uuden toimen myös seuran onnistumisena. Vaikka toki Juha on omalla työllään ansainnut käsillä olevan mahdollisuuden. Vuosien varrella on ollut ylä- ja alamäkiä, mutta hän on aina pystynyt sopeutumaan kyseiseen tilanteeseen ja tehnyt parhaansa kyseisillä resursseilla. Nyt kokoonnumme muun valmennustiimin kanssa ja mietimme lyhyen ja pitkän tähtäimen askelmerkit.


PÄIVÄN VIHJE: FULHAM – MANCHESTER UNITED

Jääkö ManU telineisiin Lontoon kaatosateessa?