FC Lahden Kalle Taimi pelasi vakuuttavasti Suomen A-maajoukkueen avauskokoonpanossa maanantaina, kun hän avasi heti maalitilinsä ja antoi lisäksi yhden maalisyötön, kun Huuhkajat murskasi Maltan tylysti 5-0 (3-0) Turkin maaotteluleirillä. FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas iloitsi varauksetta suojattinsa esityksestä.

Taimi sai Jordaniaa vastaan ensimmäiset minuutit A-maajoukkueessa viime tammikuussa, kun hänet vaihdettiin toiselle puoliajalle kentälle. Nyt Lahden puolustaja sai debyytin avauskokoonpanossa.

Taimi oli yksi Suomen positiivisista yllättäjistä Maltaa vastaan, kun 26-vuotias laitapuolustaja otti heti isoa roolia toisessa A-maaottelussaan. Taimi oli ensin jatkamassa kulmapotkua, josta syntyi Teemu Pukin avausmaali ja niittasi perään oman maajoukkueuransa avausmaalin.

– Tunsin suunnatonta iloa ja riemua Kallen esityksestä. Hän on vähän sellainen myöhään kukkaan puhjennut ja sai monesta paikasta pakit ennen kuin sai Kemistä nostetta uralleen. Muistin hänet meidän keskinäisestä kohtaamisesta ja tuollainen erityisavut omaava pelaaja herättää aina mielenkiinnon, Korkeakunnas kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Taimin nousu huipulle on tapahtunut nopeasti, sillä hän sai tulikasteensa Veikkausliigassa vasta kesällä 2016 PS Kemin paidassa. Korkeakunnas kehuukin 189-senttisen pakin työmoraalia.

– Kalle on tehnyt valtavan määrän töitä erityisesti fysiikkapuolen kanssa. Hän on isokokoinen, vahvarakenteinen ja sen lisäksi vielä räjähtävä, joten se on aika herkkää tasapainottelua. Mahtava fiilis hänen onnistumisestaan, Korkeakunnas hehkuttaa.