Argentiinan jalkapalloliiton läkäri Homero D’Afostino epäilee, että Manchester Cityn hyökkääjä Sergio Agüero ei ehdi täyteen kuntoon kesän MM-kisoihin.

Agüero, 29, kävi niveltähystyksessä hänen loukattua polvensa paikallisottelussa Manchester Unitedia vastaan.

D’Agostinon mukaan on epätodennäköistä, että Agüero olisi sataprosenttisessa vireessä, kun Argentiina aloittaa MM-turnauksen kesäkuun 16. päivä Islantia vastaan.

– On huolestuttavaa ajatella, että pelaaja on käynyt niveltähystyksessä 60 päivää ennen MM-kisoja, sanoi D’Agostino Radio 10:n haastattelussa.

– Toipuminen vaatii ainakin viisi viikkoa. Jos alla on vanhoja vammoja, toipumiseen menee kauemmin kuin yleensä toivotaan. Siinä ei tule ikinä menemään alle neljää tai viittä viikkoa.

– Kuvittelisin, että hän hän ei tule saapumaan MM-kisoihin sataprosenttisessa kunnossa. Anatomia toimii, kuten anatomia toimii ja vamma on mikä on. Hän voi yrittää, mutta en usko, että hän on sataprosenttisessa kunnossa.

– Tärkeintä on tietää, mikä häntä vaivaa. Lääkärit yrittivät hoitaa vaivan perinteisellä tavalla, ilman leikkausta, mutta he eivät kyenneet siihen. Niveltähystys on toimenpide, jota käytetään, kun tiedossa on vanhoja vammoja.

Manchester City vahvisti tiistaina, että Agüero ei osallistu enää loppukaudella seuran otteluihin.