Valioliigan mestari vuosimallia 2017-2018 ratkesi lopullisesti eilen, kun Manchester City kruunattiin mestariksi Manchester Unitedin yllätystappion myötä (uutinen). Vielä Cityäkin ylivoimaisempi mestari omassa sarjassaan on ollut Bayern München, joka varmisti kuudennen perättäisen Bundesliigan voittonsa jo reilua viikkoa aiemmin (uutinen).

Hieman Cityn mestaruuden varjoon jäi eilen kaksi muuta Euroopan pääsarjamestaria, sillä mestaruusjuhlat pantiin käyntiin myös Hollannissa ja Ranskassa.

Eredivisien mestaruus ratkaisiin todellisessa Hollannin klassikossa, sillä PSV Eindhoven voitti sunnuntaina kotikentällään Ajaxin maalein 3-0 ja karkasi tavoittamattomaan johtoon. Murskatappio taisi ottaa Ajax-leirissä koville, sillä amsterdamilaisilta ajettiin viimeisellä kymmenminuuttisella kaksi pelaajaa suihkuun. Kaksi ulosajoa samassa ottelussa oli Ajaxille ensimmäinen kerta koko sen Eredivisie-historian aikana.

OptaJohan

@OptaJohan
2 - Ajax have conceded two red cards in one Eredivisie game for the first time in the club's history. Agitated.

PSV on voittanut kuluvan vuosituhannen Eredivisie-mestaruuksista yli puolet, joten Hollanti on ollut vahvasti eindhovenilaiskomennossa. Edellinen mestaruus on vain kahden vuoden takaa. Takavuosien huippupelaaja Philip Coculle mestaruus puolestaan oli valmentajana jo kolmas.

OptaJohan

@OptaJohan
10 - @PSV have won ten of the 19 Eredivisie championships since the turn of the century. Command.

OptaJohan

@OptaJohan
3 - Only Guus Hiddink (6) has won more Eredivisie titles as manager of @PSV than Phillip Cocu (3, joint with Kees Rijvers). Class.

Ranskan Ligue 1:n mestariksi puolestaan palasi vuoden tauon jälkeen upporikas Paris Saint-Germain. Viime vuonna mestaruuden voitti AS Monaco, mutta nyt PSG vältti työtapaturmat ja varmisti mestaruuden jo viisi kierrosta ennen sarjan päätöstä. PSG ei jättänyt mitään sattuman varaan, vaan se rökitti sarjakakkosen Monacon sunnuntaina peräti 7-1 -numeroin.

OptaJean

@OptaJean
33 - Paris are the second earliest team to be crowned under the three points era in Ligue 1 (after 33 games) alongside Lyon in 2006/07 and behind… Paris in 2015/16 (30 games). Throne.

PSG on tehnyt kauden aikana nyt jo 103 maalia. Ranskan ennätykseen yltääkseen sen pitäisi tehdä lopuissa viidessä ottelussa 15 maalia tai enemmän.

OptaJean

@OptaJean
103 - Paris have scored 103 goals after 33 games in Ligue 1, they have five games left to score 16 goals and beat RC Paris’ record in 1959/60 (118). Overkill.

Manchester City, Bayern München, PSV Eindhoven ja PSG ovat kaikki perinteisiä suurseuroja, mutta näitäkin ennen Euroopan ”talvisarjoissa” mestaruutensa varmisti yksi joukkue. Ihan ensimmäisenä tämän kauden mestaruusjuhlansa aloitti seitsemännen perättäisen Walesin mestaruutensa voittanut The New Saints. TNS:n sarjavoitto varmistui jo 23. maaliskuuta.

Veikkausliigan tavoin moni muukin Euroopan sarja pelataan keväästä syksyyn -aikataululla. Muistutukseksi loppuun vielä näiden kesäsarjojen vuoden 2017 mestarit:

Suomi: HJK
Valko-Venäjä: BATE
Ruotsi: Malmö
Norja: Rosenborg
Kazakstan: Astana
Moldova: Sheriff Tiraspol
Islanti: Valur Reykjavik
Irlanti: Cork City
Georgia: Torpedo Kutaisi
Latvia: Spartaks Jurmala
Viro: Flora Tallinn
Liettua: Suduva Marijampole
Färsaaret: Vikingur