[vc_row][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1522315244674{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Sisällysluettelo

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”viime-kausi”][vc_column][vc_column_text]

Viime kausi

Hongan ja Turun Palloseuran välinen Ykkösen mestaruustaisto ratkesi vasta viimeisellä kierroksella seurojen kohdatessa lokakuussa Tapiolan urheilupuistossa. Ottelu päättyi 1-1-tasapeliin, ja TPS nousi sarjaykkösenä suoraan Veikkausliigaan kolmen pisteen erolla Honkaan.

Espoolaiset joutuivat karsimaan paikasta Veikkausliigaan Helsingin IFK:n kanssa. Ensimmäisellä yrittämällä paremmasta ei saatu selvyyttä, sillä joukkueet pelasivat maalittoman tasapelin.

Jälkimmäisessä osassa uransa viimeistä otteluaan pelannut Ilari Äijälä ampui Hongalle elintärkeän 1-0-johtomaalin 27. minuutilla. Pekka Sihvola toi ”Tähtirinnat” tasoihin lisäajalla komealla saksipotkulla, mutta Honka nappasi paikan pääsarjasta vierasmaalisäännön turvin.

Kakkosesta pikaisen paluun Veikkausliigaan tehnyt Honka taipui viime kaudella Ykkösessä tappioon vain neljä kertaa ja oli 64 maalillaan sarjan tehokkain joukkue.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”valmennus”][vc_column][vc_column_text]

Valmennus

Pääosin pääkaupunkiseudulla pelaajaurallaan vaikuttanut Vesa Vasara jätti HJK:n edustusjoukkueen valmennusryhmän kauden 2016 jälkeen ja palasi entiseen seuraansa Honkaan, joka oli juuri noussut Ykköseen.

Viime kauden tulokset puhuivat puolestaan, vaikka pelillisesti Honka olisi pystynyt ajoittain parempaankin.

Nyt Vasaralla on edessään ensimmäinen näytönpaikkansa Veikkausliiga-seuran päävalmentajana. Hänen apunaan jatkaa jo pitkään seuran palveluksessa ollut Sampo Koskinen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”arvio”][vc_column][vc_column_text]

Arvio

Sija: 8

Ykkösen mestaruus karkasi Hongan käsistä, mutta Veikkausliigaan se lähtee valmiimpana kuin nousijakumppaninsa TPS.

Honka on onnistunut korvaamaan viime kauden lähtijät ainakin seurahistorioidensa puolesta ansioituneilla vahvistuksilla, ja joukkueessa oli jo viime vuonna monta pelaajaa, joiden taso olisi riittänyt pelaamaan myös sarjaporrasta korkeammalla.

Suomen Cup on antanut osviittaa siitä, että espoolaiset kykenevät haastamaan parhaimmillaan myös Veikkausliigan kärkijoukkueet, ainakin yksittäisissä otteluissa, mutta uusien pelaajien ja Vasaran ryhmän todellinen taso mitataan vasta sarjakauden käynnistyessä.

Yhden kauden visiittiä pääsarjaan Hongalle ei ole tiedossa, mutta paluu Veikkausliigan eliittiin vaatii aikaa – ja oikean jalkapallostadionin…

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”tarkein”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1522656239064{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Tärkein pelaaja – Javier Hervás

[/vc_column_text][vc_column_text]

Kuva: Getty Images

Javier ”Javi” Hervás saapui Honkaan täyttämään Carlos Portelan keskikentälle jättämää aukkoa. Hervás, 28, on esiintynyt talven otteluissa edukseen, ja hän muodostaa keskikentän ytimessä elintärkeän kaksikon Joel Perovuon kanssa.

Espanjalaisvahvistuksen pelitaidoista kertovat myös yhdeksän ottelua hänen kotimaansa pääsarjassa La Ligassa, jossa hän edusti Sevillaa.

Hervás hankittiin Honkaan ensisijaisesti pyörittämään ja rytmittämään peliä, mutta häneltä hoituvat kiitettävästi myös puolustuspään tehtävät.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”info-snippet”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Tiesitkö tämän?:

Jatketaan saman kaverin parissa. Hervás sai debyyttinsä Espanjan La Ligassa elokuussa 2012, kun hänet vaihdettiin loppuminuuteiksi kentälle 2-1-voitossa Getafea vastaan. Hän otti Saksan maajoukkueen ex-pelurin Piotr Trochowskin paikan Sevillan keskikentällä, jossa operoi kyseisessä ottelussa myös nykyään Barcelonaa edustava kroatialaistähti Ivan Rakitić.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”formaatio”][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”kokoonpano”][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Kokoonpanolista

[table id=1 /][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotout”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1522308514542{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}”]

Pelaajasiirrot – lähteneet

[/vc_column_text][vc_column_text]Rony Huhtala (HJK) – Nuori hyökkääjälupaus Huhtala, 19, sai vielä Kakkosessa mukavasti peliaikaa, ja tehojakin syntyi, mutta viime kaudella Ykkösessä oli vielä hakemista. Pelaa tulevalla kaudella pääasiassa HJK:n reservijoukkue Klubi 04:n kanssa Ykköstä.

Ilari Äijälä (lopettanut) – Honka-ikoni Äijälä, 31, jätti hyvästit espoolaisille ja ammattilaisjalkapallolle viime kauden jälkeen. Viimeisessä ottelussaan hän ampui HIFK:ta vastaan nousukarsinnoissa maalin, joka vei Tapiolan urheilupuiston isännät Veikkausliigaan.

Kuva: Juha Tamminen

Maximo Tolonen (SJK) – Honka joutui kovan, mutta ymmärrettävän ratkaisun eteen, kun se purki juniorituotannonsa jalokiven Tolosen, 17, sopimuksen yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Vastuuta tuli viime kaudella nuorelle lupaukselle liian vähän, eikä sitä pystytty lupaamaan myöskään alkavalle sesongille.

Saksalaisseura Kölnin organisaatiossakin näytillä käynyt Tolonen valitsi uudeksi seurakseen SJK:n jossa hän on saanut mukavasti minuutteja talven peleissä.

Carlos Portela (lopettanut) – Kesken viime kauden Honkaan liittynyt Portela, 31, oli heinäkuusta lähtien espoolaisten keskikentän tärkein palanen. Osapuolet päätyivät kuitenkin purkamaan kautta 2018 koskevan sopimuksen, sillä Portela sai mahdollisuuden ”poikkeuksellisen kiinnostavaan” siviilityöhön Espanjassa, jossa hänen perheensä asustaa.

Filipe Mello (KTP) – Suomessa jo muutaman vuoden vaikuttanut brassipelaaja Mello, 26, lähti hakemaan uusia haasteita Kotkasta.[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row el_id=”siirrotin”][vc_column][vc_column_text css=”.vc_custom_1522736354709{margin-bottom: 5px !important;padding-bottom: 0px !important;}” el_class=”clearfix”]

Pelaajasiirrot – saapuneet

Jonas Levänen (VPS) – Hongan kasvatti Levänen, 24, palaa seuraan kahden VPS:ssa vietetyn vuoden jälkeen.

Felix Ferahyan (KuPS) – Saksassa syntynyt Ferahyan, 19, vietti viime kauden KuPS:ssa, mutta keltamustien torjuntavastuuta kantoi yksinoikeudella Otso Virtanen. Ferahyan on nuorempana pelannut muun muassa Eintracht Frankfurtin, SV Wehenin ja Kaiserslauternin juniorijoukkueissa. Nuori maalivahti viettänee alkavan kauden pääosin Kakkosen Honka Akatemiassa, jonka kanssa hän on pelannut talvella Suomen Cupissa.

Youness Rahimi (Ilves) – Veikkausliigan ystäville jo monelta vuodelta tuttu Rahimi, 23, palaa Honkaan, jota hän edusti ensimmäisen kerran 17-vuotiaana. Viime vuosina hänet on nähty HIFK:ssa, SJK:ssa ja viime kaudella Ilveksessä, jonka kanssa hän pokkasi pääsarjasta pronssimitalit.

Željko Savić (DPMM FC, Singapore) – Lähes sata ottelua Veikkausliigassa pelannut Savic, 30, muistetaan Suomessa SJK:sta ja PS Kemistä. Serbialaispuolustajan edellinen seura oli Singaporen pääsarjassa pelaava Brunei DPMM FC, jonka kanssa hän pelasi viime vuonna kahdeksan ottelua.

Javi Hervás (Mérida AD, Espanja) – Portelan korvaajaksi hankittu Hervás tulee olemaan vakionimiä Hongan avauksessa. Espanjassa ja Australiassa pelannut keskikenttäpelaaja edusti viime vuonna kotimaansa kolmostasolla pelaavaa Mérida AD:ta.

Nemanja Obradovic (PFK Stal, Ukraina) – Urallaan useissa maissa ja seuroissa pelannut serbialaishyökkääjä Obradovic, 28, pystyy pelaamaan kärkenä tai vasemmalla laidalla.

Davor Taleski (Pobeda Prilep, Makedonia) – Tähän asti kotimaansa sarjoissa torjunut Taleski, 22, taistelee Hongassa ykköstorjujan paikasta. Hän antoi talvella näyttöjä myös FC Lahdelle, jonka kanssa hän pelasi juurikin espoolaisia vastaan.

Mosawer Ahadi (PKKU) – Suomea juniorimaajoukkueissa edustanut Ahadi, 18, teki viime vuonna hyvää jälkeä Kakkosen PK Keski-Uusimaassa. Nuori laituri on pelannut aiemmin Legirus Interin ja HJK:n juniorijoukkueissa.

Kuva: Getty Images

Alex Nimely (Stabæk, Norja) –Liberiassa syntynyt hyökkääjä Nimely, 26, sai kymmenisen vuotta sitten sopimuksen Englannin Valioliigan suurseuraan Manchester Cityyn. Läpimurtoa Cityn edustusjoukkueessa ei ikinä tullut, ja Nimely kulki lainapestistä toiseen.

Englannissa hän koitti onneaan vielä Port Valessa, kunnes kutsu kävi Romaniaan, jossa hän edusti Poli Timisoaraa ja FC Viitorulia. Nimelyn edellinen seura oli Norjan pääsarjan Stabæk, jolla hän iski 16 ottelussa viisi maalia, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan. Englannin U20-maajoukkueessa Nimely on pelannut kolme ottelua tehden yhden maalin.

Joona Rahikka (KäPa) – 19-vuotias puolustaja siirtyi Honkaan Käpylän Pallosta

Antti Mäkijärvi (VfB Oldenburg, Saksa) – Hongan oma kasvatti palaa seuraan reilun kolmen vuoden jälkeen. Hyvän potkutekniikan omaava 24-vuotias laituri.

[/vc_column_text][vc_column_text]

[/vc_column_text][vc_separator][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_raw_js]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[/vc_raw_js][/vc_column][/vc_row]