FC Lahden kakkosvalmentajaksi tällä kaudella tulleen Sami Ristilän nimi on kaikille kotimaista jalkapalloa pidempään seuranneille tuttu nimi. Valkeakoskelainen teki myös oman edustusjoukkuedebyyttinsä Hakan paidassa Lahdessa – Kuusysiä vastaan vuonna 1991.

Kaksi Suomen mestaruutta Hakassa voittanut, ja suomalaispelaajalle vähän vähemmän tyypillisesti myös Irlannin mestariksi aikoinaan kruunattu ex-peluri halusi futisammattilaiseksi pienestä pitäen.

– Kouluja käytiin vähän siinä sivussa, eikä se ollut ihan se ykkösjuttu, Ristilä kertoo FC Lahden kotisivuilla.

Keskikentällä ja hyökkäyspäässä peliurallaan viihtynyt 43-vuotias oli yksi osa kovaa valkeakoskelaiskolmikkoa yhdessä Jussi Nuorelan ja Joonas Kolkan kanssa.

– Joonas meni meistä pisimmälle. Meillä oli tiivis ydinryhmä, voitettiin yhdessä sekä E- että B-juniorien Suomen mestaruudet.

Valmentajana Ristilä ei lukittaudu tiettyihin pelitapoihin tai kaavoihin.

– Pelitavan rakentamisen pitää tukea pelaajien vahvuuksia. Kiveen hakattu systeemi ei toimi, varsinkaan täällä Suomessa.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen kanssa kakkosmies uskoo jakavansa samoja arvoja, ja tuntee toisaalta oman kokemuksensa arvon.

– Oman vahvan pelitaustan kautta tunnistaa erilaisia tilanteita pelissä otteluiden aikana. Rehellinen palautteen antaminen rakentavasti, niin hyvästä kuin huonosta on tärkeää.