FC Lahti sai valmennukseensa kokemusta – myös oma pelaajadebyytti samassa kaupungissa

© Kuva: Juha Tamminen
Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Championshipin nousukarsinnasta!

FC Lahden kakkosvalmentajaksi tällä kaudella tulleen Sami Ristilän nimi on kaikille kotimaista jalkapalloa pidempään seuranneille tuttu nimi.  Valkeakoskelainen teki myös oman edustusjoukkuedebyyttinsä Hakan paidassa Lahdessa – Kuusysiä vastaan vuonna 1991.

Kaksi Suomen mestaruutta Hakassa voittanut, ja suomalaispelaajalle vähän vähemmän tyypillisesti myös Irlannin mestariksi aikoinaan kruunattu ex-peluri halusi futisammattilaiseksi pienestä pitäen.

– Kouluja käytiin vähän siinä sivussa, eikä se ollut ihan se ykkösjuttu, Ristilä kertoo FC Lahden kotisivuilla.

Keskikentällä ja hyökkäyspäässä peliurallaan viihtynyt 43-vuotias oli yksi osa kovaa valkeakoskelaiskolmikkoa yhdessä Jussi Nuorelan ja Joonas Kolkan kanssa.

– Joonas meni meistä pisimmälle. Meillä oli tiivis ydinryhmä, voitettiin yhdessä sekä E- että B-juniorien Suomen mestaruudet.

Valmentajana Ristilä ei lukittaudu tiettyihin pelitapoihin tai kaavoihin.

– Pelitavan rakentamisen pitää tukea pelaajien vahvuuksia. Kiveen hakattu systeemi ei toimi, varsinkaan täällä Suomessa.

Päävalmentaja Toni Korkeakunnaksen kanssa kakkosmies uskoo jakavansa samoja arvoja, ja tuntee toisaalta oman kokemuksensa arvon.

– Oman vahvan pelitaustan kautta tunnistaa erilaisia tilanteita pelissä otteluiden aikana. Rehellinen palautteen antaminen rakentavasti, niin hyvästä kuin huonosta on tärkeää.

» Katso Veikkausliigan kaikki ottelut suorana Ruudusta!

Nappaa riskitön veto tai talletusbonus Championshipin nousukarsinnasta!