HS: Toni Koskela sopi RoPS:n profiiliin täydellisesti – ”Rajamäet ja muut vapaat nimet on jo nähty”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Chelsea isännöi Manchester Unitedia! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!

Rovaniemen Palloseura on ollut Veikkausliigan alkukauden ykkösilmiö.

Monissa ennakoissa sarjan häntäpäähän ennustettu RoPS on aloittanut kautensa viidellä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Tehtyjä maaleja on yhdeksän, päästettyjä nolla. Ottelun vähemmän pelannut Helsingin Jalkapalloklubi on sarjassa toisena, kuuden pisteen päässä rovaniemeläisistä.

Kärkikaksikon asetelma on siinäkin mielessä erikoinen ja hauska, että RoPS hankki päävalmentajansa, Toni Koskelan, HJK:n kakkosjoukkueesta Klubi 04:stä.

Edesmennyt pelaajien asianhoitaja Ville Lyytikäinen oli suositellut Koskelaa, 35, RoPS:lle jo kolme vuotta sitten. Kun päävalmentaja Juha Malinen siirtyi Rovaniemeltä alle 21-vuotiaiden maajoukkueen valmentajaksi, tiesi RoPS:n puheenjohtaja Risto Niva, kenet hän haluaa tavoittaa.

– Mikä olisi parempi kuin nuori nälkäinen valmentaja, kun yritämme kehittää nuoria. Marko Rajamäet ja muut vapaat nimet on jo nähty, Niva kertoo Helsingin Sanomille päävalmentajavalinnan taustoista.

RoPS onkin osoittautunut jo monen vuoden ajan hyväksi kasvupaikaksi nuorille pelaajille. Tämä on näkynyt esimerkiksi siten, että varsinkin HJK:sta on suunnannut pohjoiseen pelaajia lainalle tai vakituisella siirrolla.

Pääkaupungin suurseurassa peliajasta kilpaillaan kotimaisten ja kansainvälisten huippujen kanssa. Koskelan mukaan nuoret tietävät saavansa RoPS:ssa reilun mahdollisuuden.

– Sitäkään ei sovi väheksyä, että monet lähtevät isän ja äidin ruokapöydästä kauemmas kodista ja joutuvat itsenäistymään ja ottamaan enemmän vastuuta elämästään. Luulen, että se tekee monelle hyvää, arvelee Koskela HS:lle.

RoPS on Koskelan ensimmäinen päävalmentajapesti Veikkausliigassa. Hän oli vuodesta 2013 lähtien HJK:n edustusjoukkueen valmennusryhmässä mukana ja kolme viime vuotta Klubi 04:n päävalmentajana.

– Olen sillä tavalla onnekkaassa asemassa, että olen saanut tehdä työtä suomalaisten huippuvalmentajien kanssa HJK:ssa. En puhu vain edustusjoukkueen valmennuksesta, vaan myös HJK:n akatemian valmentajista.

Myös HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo on vakuuttunut entisen työtoverinsa aikaansaannoksista napapiirillä.

– Toni Koskela on onnistunut tosi hyvin roolittamaan omien pelaajiensa vahvuudet siihen sapluunaan. RoPS pelaa todella hyvin järkevästi roolitettuna ja pelaajat täyttävät kentän hyvin. Siinä on sitä positional play -pelitapaa, jota Koskela toteutti Klubi-04:ssä, Lehkosuo kehuu HS:lle.


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

Valioliigassa Chelsea isännöi Manchester Unitedia! Hyödynnä tipsi ja talletusbonus!