Ilves pääsee sunnuntaina tämän kauden Veikkausliigassa ensimmäistä kertaa esiintymään kotikaupungissaan Tampereella.

Tammelan stadion saa vielä odottaa vuoroaan, mutta Ilves pääsee isännöimään Seinäjoen Jalkapallokerhoa Ratinan nurmelle.

Tamperelaisten päävalmentaja Jarkko Wiss arvioi kuitenkin Veikkausliigan sivuilla, että varsinaisesta kotikenttäedusta on vaikea puhua.

– Valitettavasti luonnonnurmelle harjoittelemaan pääseminen on vaikeaa.

– En tiedä, milloin se onnistuu Tampereella. Sinänsä on huomionarvoista, että pelaamme ensimmäistä kertaa omalla paikkakunnallamme vasta, kun on jo viides kierros menossa. Ratinan kenttää osa pelaajistamme ei ole edes nähnyt. Mielestäni joukkueemme on silti onnistunut nollaamaan nämä jutut. Keskittyminen on omassa työnteossa.

Ilves saa ottelussa vieraakseen vanhoja tuttuja, sillä SJK:n riveistä löytyvät Emile Paul Tendeng ja Reuben Ayarna, jotka pelasivat ”Tupsukorvissa” edelliset kaksi kautta.

Tendeng kertoo Veikkausliigan sivuilla, että kyseessä on hänelle erityinen ottelu.

– Sunnuntain ottelu tulee olemaan itselleni spesiaali ja uskoisin, että se on sitä myös Reubenille. Pelasimme siellä kaksi vuotta ennen tänne tuloa. Meillä on edelleen sinne hyvät suhteet kaikkiin vanhoihin pelikavereihin.

– Mutta nyt pelaamme SJK:ssa ja nyt puolustamme näitä värejä. Emme ole menossa sinne tapaamaan vanhoja kavereita, vaan menemme sinne pelaamaan heitä vastaan ja voittamaan. Se on tärkein asia. Pelin jälkeen voimme olla taas kavereita, mutta nyt me menemme sinne ottamaan kolmea pistettä.