Ruotsalaisen Fotbollskanalenin kautta pompahti viime viikolla ilmoille kiinnostava jalkapallouutinen, kun Ruotsia poika- ja nuorisomaajoukkueissa edustanut Simon Hedlund vihjaisi halukkuudella vaihtaa jatkossa Suomen edustusasuun. Saksan kakkosbundesliigan Union Berlinissä pelaavan Hedlundin äiti sekä äidin puolen isovanhemmat ovat suomalaisia.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva kertoi perjantaina Ilta-Sanomille, että Hedlund on hänen näkemyksensä mukaan ehdottomasti kiinnostava pelaaja. Maajoukkueen vaihto voi siis hyvinkin tulla kyseeseen (Ilta-Sanomien koko juttu löytyy tästä linkistä).

Vielä Kanerva ei kuitenkaan ole Hedlundiin ollut yhteydessä. Hedlund on kuitenkin ”Rivelle” tuttu pelaaja, sillä hän pelasi kesällä 2015 Eurooppa-liigan karsintapeleissä FC Lahtea vastaan myös Suomessa. Kanerva itsekin edusti Elfsborgia kahden kauden ajan 90-luvun alussa.

- Muistan kaverin. Hän pelasi FC Lahtea vastaan Eurooppa-liigan matsin, ja olin sitä matsia katsomassa. Ihan mielenkiintoinen pelaaja sinänsä, Kanerva kertoo.

Kanerva miettii, onko laitalinkki tosissaan Suomen paitaan haluamisen kanssa, vai halusiko hän pikemminkin muistuttaa olemassaolostaan Ruotsin maajoukkuevalmentaja Janne Anderssonille.

- Hänellä on vähän pelipaikat vaihdelleet, mutta täytyy tarkemmin katsoa ihan varmuuden vuoksi. Katsotaan sitten, kuinka tosissaan hän on tämän asian suhteen vai oliko tämä heitto Janne Anderssonin suuntaan.

- Kenelläkään pelaajalla ei ole suoraan mahdollisuutta hypätä maajoukkueeseen noin vain. Jonkinlainen keskustelu on käytävä ja silloin saan tietää sen aidon halukkuuden.

– Pelaajan tasosta kuitenkin kertoo se, että hän on 2. Bundesliigassa pelannut 26 kertaa tällä kaudella, joista 24 avauksessa, Kanerva muistuttaa.