Jupp Heynckesin valinta Bayern Münchenin valmentajaksi neljännen kerran on osoittautunut todelliseksi täysosumaksi. Bayernin alkukausi Carlo Ancelottin komennossa oli vaikea, mutta kun 72-vuotias Heynckes otti ohjat, kääntyi kurssi täysin. Bundesliigassa Bayern on repäissyt 17 pisteen eron toisena olevaan Schalkeen, ja Euroopassakin homma toimii kuin rasvattu.

Tiistaina Bayern haki Sevillasta 2-1 -vierasvoiton ja otti tukevan otteen välieräpaikasta. Voitto oli veteraaniluotsin kannalta historiallinen, sillä Heynckes on voittanut Mestarien liigassa nyt 12 ottelua putkeen. Voittoputki on yhden valmentajan pisin Mestarien liigan historiassa.

OptaFranz

@OptaFranz
12 - Jupp #Henyckes (@FCBayernEN) is the first coach to win 12 consecutive games in the history of the champions league. Legend. #SEVBAY

Heynckesin voittoputki alkoi jo kaudelta 2012-2013, joka päättyi Bayernin mestaruuteen. Tämän kauden Mestarien liigassa Bayernilla on nyt voittoja jonossa seitsemän. Kaudella 2012-2013 Bayernin mestaruuden tiellä saivat taipua Juventus, Barcelona ja loppuotteluvastustaja Borussia Dortmund. Viidessä voitto-ottelussaan Bayern teki 13 maalia ja päästi vain yhden.

Vain kaksi muuta valmentajaa on yltänyt Mestarien liigassa 10 ottelun voittoputkeen: Louis van Gaal Barcelonan ja Bayernin kanssa, sekä Real Madridia vuosina 2014-2015 valmentanut Carlo Ancelotti.

Heynckes valmensi Real Madridin Mestarien liigan voittajaksi jo 20 vuotta sitten vuonna 1998. Mikäli Heynckes vie Bayern Münchenin tällä kaudella loppuotteluun, on hän edennyt finaaliin kaikilla neljällä Mestarien liiga -kaudellaan.

Heynckesin pistekeskiarvo 34 Mestarien liiga -ottelusta on häikäisevä 2,3 pistettä/peli.

Bayern Münchenin peräsimessä Heynckes on nyt neljättä kertaa. Hän luotsasi Bayernia ensi kerran vuosina 1987-1991, sitten lyhyellä väliaikaispestillä vuonna 2009 ja jälleen vuosina 2011-2013. Hän on ilmoittanut lopettavansa valmentamisen tähän kauteen.

FC Bayern Munich

@FCBayernEN
1️⃣-2️⃣ on the night.
1️⃣2️⃣ consecutive #UCL wins for Jupp #Heynckes 🔥

#packmas #UCL #SFCFCB

Lähde: Bundesliigan kotisivut