Joel Pohjanpalo paukutteli Suomelle kaksissa edellisissä arvokisakarsinnoissa yhteensä viisi maalia, mutta seurajoukkueura Bayer Leverkusenissa polkee pahasti paikoillaan. Kahden edellisen kauden aikana ”Jolle” on saanut pelata Leverkusenissa yhteensä vain 414 minuuttia (liigassa ja cupissa), eli alle viisi kokonaista ottelua.

23-vuotiaan Pohjanpalon sopimus Leverkusenin kanssa kattaa vielä ensi kauden, mutta nyt suomalainen on saamassa kovan kilpailijan Werkselfin hyökkäykseen. Brasilialaisten ESPN:n ja Globoesporten mukaan huippulupaava brassilaituri Paulinho siirtyy nimittäin ensi kaudeksi Leverkuseniin.

Paulinhon siirron on määrä virallistua 15. heinäkuuta, kun hän täyttää 18 vuotta. Leverkusen on jo tehnyt hänelle lääkärintarkastukset, ja brasilialaismedian mukaan siirto on käytännössä varma. Paulinhon sopimuksessa Vasco da Gaman kanssa on 30 miljoonan euron ulosostohinta, mutta seurat sopivat keskenään, että Leverkusen maksaa nuorukaisesta ”vain” 20 miljoonaa. Vasco Da Gama on talousvaikeuksissa, ja oli siksi valmis tinkimään hinnasta.

[readmore from=Pohjanpalo-Joel]

Paulinhoa pidetään Leverkusenilta melkoisena kaappauksena, sillä hänestä ovat olleet kiinnostuneita myös ainakin Bayern München, Borussia Dortmund, Manchester City, PSG, Atlético Madrid, Juventus ja Benfica. Valinta kohdistui kuitenkin Leverkuseniin, jolla on hyvä maine nuorten eteläamerikkalaispelaajien kehittäjänä.

Kuluva kausi on Paulinholta jo ohi, sillä hänen käsivartensa on murtunut. Paulinho ehti kuitenkin tehdä kevään aikana kuudessa Copa Libertadoresin (Etelä-Amerikan vastine Mestarien liigalle) ottelussa tehot kaksi maalia ja kaksi maalisyöttöä.

Oikeajalkainen Paulinho pelaa tavallisimmin vasemmalla laidalla, mutta hän kykenee pelaamaan myös oikealla laidalla tai piikissä. Viime vuoden alle 17-vuotiaiden MM-kisoissa Paulinho teki seitsemässä ottelussa kolme maalia ja antoi kaksi maalisyöttöä.

Jutun lähteenä on käytetty myös Fussballstadt-sivustoa ja Transfermarktia.