Saksan maajoukkuetta edustava Jonas Hector on päättänyt pysyä FC Kölnin matkassa, vaikka seura putoaa lähes väistämättä kauden päätteeksi toiseen Bundesligaan.

Ennen seuran julkaisemaa tiedotetta Hectorin on epäilty lähtevän apean kauden pelanneesta Kölnistä. Hectorin pelaajasopimuksessa on kohta, jonka turvin mies voisi vaihtaa seuraa sarjaputoamisen myötä. Pelaaja kuitenkin vannoi lojaaliuttaan Bundesligassa viimeisenä majailevalle seuralle.

Aina korkeammalle tavoittelevien huippupelaajien logiikaa uhmaten Hector jatkoi sopimustaan Kölnin kanssa vuoteen 2023 saakka. Näin 27-vuotias puolustaja sitoutuu seuran toimintaan vielä pitkäksi aikaa.

Hector on pelannut Kölnin organisaation joukkueissa vuodesta 2010 saakka, jolloin hän siirtyi ilmaisella siirrolla Saksan neljättä sarjatasoa pelaavaan Kölnin kakkosjoukkueeseen. Kölnin edustusjoukkueeseen ja sen mukana Bundesligaan Hector kipusi vuonna 2012. Tiedotteeseen antamassaan kommentissaan mies painotti päätöksen johtuneen juuri tästä kehityksestä.

– FC Köln mahdollisti minun nousuni neljännestä divisioonasta Saksan maajoukkueeseen. Olen erittäin kiintynyt ja kiitollinen seuralle ja viihdyn hyvin Kölnissä. Siirtyminen toiseen seuraan kauden päätteeksi ei olisi ollut minulle ongelma, mutta se ei olisi tuntunut oikealta, Hector sanoi.

– Kuulun Kölniin ja tahdon lähteä kohti uutta kautta tämän joukkueen ja näiden kannattajien kanssa, mies päätti.

Köln on viiden voiton, seitsemän tasapelin ja 19 tappion saldolla pelannut kaiken kaikkiaan heikon kauden.