Ranskan Cupin loppuottelu pelataan perinteisesti maan kansallisareenalla Stade De Francella Pariisissa. Stadionin katsojakapasiteetti on 81 338. Se on melkoinen lukema toiselle tämän kevään loppuottelijoista, sillä tiistaina finaaliin tiensä raivanneen Les Herbiers VF:n kotikylän väkiluku on vain noin 15 000 ihmistä. Tavallaan jokaiselle kylän asukkaalle voitaisiin siis jakaa viisi tuolia, eikä stadion olisi vieläkään täynnä.

Les Herbiers

@lesherbiers
Le retour des héros !
#LesHerbiers

Les Herbiers täyttää seurana ensi vuonna jo sata vuotta, mutta Ranskan kolmanneksi korkeimmalle sarjaportaalle se nousi vasta vuonna 2015. Samalla sarjatasolla se palaa edelleenkin. Kotiottelunsa Les Herbiers pelaa stadionilla, jonka kapasiteetti on 5 000 katsojaa.

Les Herbiers aloitti cup-taipaleensa jo lokakuussa, ja pelattuja kierroksia on sillä takana jo yhdeksän. Vertailun vuoksi tämän illan toisen välierän joukkueet Caen ja PSG ovat pelanneet neljä kierrosta vähemmän.

Onnetar on kuitenkin saattanut Les Herbiersiä koko sen matkan ajan, sillä arpa ei ole heittänyt sille vastaan ainuttakaan pääsarjaseuraa. Finaalissa tuolta ei enää voi väistyä.

Jo alasarjajoukkueet pakottivat Les Herbiersin karsintakierroksilla jatkoajalle, mutta sen kovimmat päänahat ovat toistaiseksi kakkosliigan Auxerre ja Lens, joista jälkimmäisen Les Herbiers kukisti rankkareilla. Eilisessä välierässä Les Herbiers kukisti sen tavoin kolmannella sarjaportaalla pelaavan FC Chamblyn maalein 2-0. Ottelu pelattiin lainastadionilla Nantesissa – kuten edellisen kierroksen Lens-pelikin – ja yleisöä sinne saapui vajaat 35 000.

Täysin poikkeuksellista ei kolmannen sarjatason joukkueen pelaaminen finaalissa ole, sillä näin kävi Ranskassa edellisen kerran vain kuusi vuotta sitten.

Piveteau Brice

@piveteaubrice
#football
Quelle belle aventure pour le club @VHFootOfficiel et pour les habitants de la ville des @lesherbiers #enjoy

Cup-finaali pelataan tiistaina 8. toukokuuta.