56-vuotias Thomas Schaaf on yksi merkittävimmistä ”yhden seuran miehistä” saksalaisessa jalkapalloilussa. Schaaf pelasi koko pelaajauransa junioreista ammattilaisuran päättymiseen Werder Bremenissä ja voitti muun muassa kaksi kertaa Bundesliigan, kahdesti Saksan Cupin ja kerran UEFA:n Cup-voittajien cupin.

Valmentamisen Bremen-organisaatiossa (juniorijoukkueissa) Schaaf aloitti jo kesken pelaajauransa, ja hän luotsasi Werder Bremenin edustusjoukkuetta yhtäjaksoisesti vuodesta 1999-2013. Tänä aikana Bremen voitti kolmesti Saksan Cupin, eteni UEFA Cupin loppuotteluun, ja juhli bundesliigamestaruutta kaudella 2003-2004. Kaikkiaan Schaaf oli Werder Bremenissä joko pelaajana tai valmentajana huikeat 41 vuotta putkeen.

Schaafin viime vuosiin on mahtunut pari syrjähyppyä – vuoden kestänyt valmennuskeikka Eintracht Frankfurtissa ja vain reilut kolme kuukautta kestänyt pesti Hannoverissa – mutta nyt mies palaa takaisin kotiinsa Werder Bremeniin. Werda tiedotti maanantaina – Schaafin syntymäpäivänä – palkanneensa hänet seuran uudeksi tekniseksi johtajaksi. Toimi on Werder Bremenissä uusi.

SV Werder Bremen

@werderbremen
Thomas #Schaaf kehrt als Technischer Direktor zum SV #Werder zurück 👉svw.de/Schaaf

Werder Bremenissä pelaa myös Huuhkajien pitkäaikainen kapteeni Niklas Moisander.