Arséne Wenger ilmoitti jokin aika sitten jättävänsä Arsenalin kuluvan kauden päätyttyä. Vaikka yhä suurempi joukko Gunners-faneja oli epäilemättä tätä muutosta kaivannutkin, ei Wengerin ansioita parane kiistää.

Wenger on luotsannut Arsenalia peräti 22 kauden ajan, joten aikakauden päättyminen ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Monenlaisia muistoja miehestä on varmasti myös Manchester Unitedin kannattajilla, sillä Wengerin yhteenotot niin Sir Alex Fergusonin kuin José Mourinhonkin kanssa kuuluvat epäilemättä valioliigahistorian ikimuistoisimpiin hetkiin.

Arsenal ja United ovat kilpailleet todella monella kaudella veren maku suussa, ja koko legendaarisella valmentajakolmikolla on silloin tällöin sappi kiehahtanut. Nyt, Arsenalin vieraillessa tänään viimeistä kertaa Wengerin johdolla Old Traffordilla, oli kuitenkin aika haudata sotakirves ja antaa arvostusta ranskalaiselle herrasmiehelle.

Viisi vuotta aiemmin Valioliigan hyvästellyt, Manchester Unitedia 26 kauden ajan valmentanut Ferguson ojensi ennen ottelua Wengerille läksiäislahjan koko seuran puolesta. Hieno ele lämmitti taatusti Wengerin mieltä ottelun alla.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
WATCH: Rivals for 22 years, friends in the end 👊

Manchester United presented Arsene Wenger with a special award on his last trip to Old Trafford as Arsenal's manager.

Manchester Unitedin ele sai some-kansaltakin ilahtuneen, ellei jopa herkistyneen vastaanoton.

Toki tilanteesta on revitty huumoriakin. Vai mitäs sanotte seuraavasta lohkaisusta?

Juho Heiskanen

@JayHeiska
Kai toi oli se Wenger Trophy minkä Sir Alex vittuillakseen antoi. #valioliiga

Itse ottelu tuotti Wengerille pettymyksen, sillä Marouane Fellaini puski lisäajalla Manchester Unitedille 2-1 -voittomaalin.