Sotakirves hautaan jäähyväisten kunniaksi – Sir Alex ja Mourinho antoivat Arsène Wengerille läksiäislahjan

© Kuva: Getty Images

Arséne Wenger ilmoitti jokin aika sitten jättävänsä Arsenalin kuluvan kauden päätyttyä. Vaikka yhä suurempi joukko Gunners-faneja oli epäilemättä tätä muutosta kaivannutkin, ei Wengerin ansioita parane kiistää.

Wenger on luotsannut Arsenalia peräti 22 kauden ajan, joten aikakauden päättyminen ei varmasti jätä ketään kylmäksi. Monenlaisia muistoja miehestä on varmasti myös Manchester Unitedin kannattajilla, sillä Wengerin yhteenotot niin Sir Alex Fergusonin kuin José Mourinhonkin kanssa kuuluvat epäilemättä valioliigahistorian ikimuistoisimpiin hetkiin.

Arsenal ja United ovat kilpailleet todella monella kaudella veren maku suussa, ja koko legendaarisella valmentajakolmikolla on silloin tällöin sappi kiehahtanut. Nyt, Arsenalin vieraillessa tänään viimeistä kertaa Wengerin johdolla Old Traffordilla, oli kuitenkin aika haudata sotakirves ja antaa arvostusta ranskalaiselle herrasmiehelle.

Viisi vuotta aiemmin Valioliigan hyvästellyt, Manchester Unitedia 26 kauden ajan valmentanut Ferguson ojensi ennen ottelua Wengerille läksiäislahjan koko seuran puolesta. Hieno ele lämmitti taatusti Wengerin mieltä ottelun alla.

Manchester Unitedin ele sai some-kansaltakin ilahtuneen, ellei jopa herkistyneen vastaanoton.

Toki tilanteesta on revitty huumoriakin. Vai mitäs sanotte seuraavasta lohkaisusta?

Itse ottelu tuotti Wengerille pettymyksen, sillä Marouane Fellaini puski lisäajalla Manchester Unitedille 2-1 -voittomaalin.